E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley: Fed faiz artırımlarında daha güvercin olabilir---

Morgan Stanley: Fed faiz artırımlarında daha güvercin olabilir

Morgan Stanley: Fed faiz artırımlarında daha güvercin olabilir
23 Kasım 2018 - 08:46 borsagundem.com

Morgan Stanley, Fed'in gelecekteki faiz artırımlarına yaklaşımının daha güvercin olabileceğini kaydetti

Morgan Stanley, Fed'in gelecekteki faiz artırımlarına yaklaşımının daha güvercin olabileceğini kaydetti.

Morgan Stanley'e göre, ABD merkez bankası Fed, ilerideki faiz artırımlarına yönelik yaklaşımının daha temkinli olabileceğini ve bunun için de yakında söylemini değiştirebileceğini kaydetti.

Volatil finans piyasaları, yoğunlaşan ticaret savaşı ve yavaşlayan küresel büyüme, Fed Başkanı Jerome Powell ve çalışma arkadaşlarının faiz artırımlarını otomatik pilottan alıp büyümenin gücüne bağlı bir hale getirmek için öne süreceği sebepler arasında olabilir.

Hans Redeker başkanlığındaki Morgan Stanley Döviz stratejistleri, müşteriler için hazırlardığı raporda, "ABD ekonomisi yavaşlamakta, ancak halen potansiyelinin üzerinde büyüyor. Bu durum Fed'in şimdilik faiz artırımlarına devam etmekte olduğunu işaret ediyor," dedi ve "Ancak şahin tonlu olan faiz artışları güvercin artışlara dönebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Borçlanma maliyetlerinin artırılması ve bunların ekonomi üzerindeki etkisi de Fed'in para politikası konusunda temkinli olması gerektiğini işaret ediyor. Morgan Stanley stratejistlerine göre, getirilerin yabancı sermayenin ABD'ye getirilmesi için yükselmesi gerekiyordu ve bu durum, konut ve otomobil gibi, ekonominin fonlama maliyetlerine duyarlı kısımlarını etkilemeye başladı.

Stratejistler, Fed'in gelecek yıl iki kez faiz artırımına gitmesini bekliyor. Bu sayı,  Goldman Sachs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co.'nun tahminlerin-in yarısı kadar.

Politika yapıcıların 18-19 Aralık'taki toplantıda faiz artırımına gitmesinin beklenmesi ile birlikte, yatırımcılar önümüzdeki haftalarda, Powell ve diğer bazı Fed yetkililerini 2019 yılı yaklaşırken ne düşündüklerini öğrenmek için birkaç fırsatı olacak.

Fed Başkan Yardımcısı Rich Clarida Salı günü New York'ta konuşacak ve Başkan Powell Çarşamba günü New York Ekonomi Kulübü'nde bir konuşma yapacak. Gelecek hafta Perşembe günü, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Kasım toplantısı tutanakları açıklanacak. New York Fed Başkanı John Williams ise Cuma günü konuşma yapacak. Powell 5 Aralık'ta Kongre'de parlamenterlerin önüne çıkacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Daşcı23 Kasım 2018 13:02

    ABD borsalarında büyük balon var. Bu balon patlayacak. Çikan para inşallah bize gelir Amozon nün bir hissesi 2000 dolar. Olacak iş mi. Patlayacak yerle yeksan olacak inşallah.