E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMorgan Stanley, ETrade Financial Corp'u satın alıyor---

Morgan Stanley, ETrade Financial Corp'u satın alıyor

Morgan Stanley, ETrade Financial Corp'u satın alıyor
20 Şubat 2020 - 15:37 borsagundem.com

Morgan Stanley, ETrade Financial Corp'u 13 milyar dolara satın alıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Morgan Stanley, ETrade için hisse başına 58,74 dolar ödeyecek.
Bu, bir büyük ABD bankasının finansal krizden bu yana yaptığı en büyük satın alma olacak.

Morgan Stanley Genel Müdürü James Gorman ABD’li bankalar adına bir dönemi sonlandırdı. ETrade Financial Corp’u 13 milyar dolarlık sürpriz bir anlaşma ile bünyesine katan CEO, 10 yıllık seriyi bozmuş oldu.

Adeta, artık büyük Amerikan bankaları da dev satın almalar yapabiliyor dedirtti.

‘Uzun süredir ‘batmak için çok büyük’ yaftası ile küçülme eğilimi izleyen ve bu tip devasa satın almaları tabu olarak gören sektör için birşeylerin başında olabiliriz’. Wall Street analistlerinin tahminleri bu yönde.

JP Morgan Chase & Co. Küresel Birleşme & Satın Alma Bölüm Başkanı Anu Ajyengar’a göre sektörün güçlü performansı artık bu tip işlemlerde kendilerinin masaya güçlü şekilde oturabilmesine imkan veriyor.

Birçok gözlemciye göreyse eğer kasım ayındaki başkanlık yarışında ipi bir Demokrat göğüslerse bu büyüklükte işlemleri unutmak gerekecek. Çünkü Demokrat adaylara göre bankacılık sektörü ‘batmak için çok büyük’ bankalardan kurulu ve bu ekonominin geneli için bir risk unsuru.

Uluslararası denetim firması Ernst & Young’a göre kasım ayında yaptıkları bir araştırmada çıkan sonuçlar son gelişmeleri teyit eder nitelikte. Araştırma sonuçlarında sektörün üst kademe temsilcilerinin önümüzdeki 12 ayda bir birleşme ya da satın alma işine girmek istedikleri ortaya çıkmıştı.

‘Büyük Fırsat’

Gorman’a göre 20 yıldır göz ucuyla takip ettiği firmanın kendilerine sunacak önemli fırsatları var. 360 milyar dolarlık müşteri portföyü, müşteriye doğrudan oluşan hisse senedi teklifleri sunabilmesi gibi özellikler Morgan’a çok şey katacak.

Üstelik birçok düzenleyici ve denetleyici kurumla görüşmelere çoktan başladıklarını ifade eden Gorman, bu teklifin olumlu sonuçlanabileceği yönünde epeyce umutlu.

Önceki yıllarda birçok bölgesel banka birleşmesi açıklansa da bu büyüklükte bir satın alma pek görülmemişti.

Uluslararası denetim firması PwC’nin Finansal Hizmetler Lideri Julien Courbe tüm bu işlemlerin büyüme odaklı olarak görülmesi gerektiği kanaatinde. ‘Birçok banka maliyet yapılarını iyileştirmek için bu yolu tercih etti, ölçek ve hacimleri yakalamanın tek yolu bu tip işlemler’.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)