E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Boğa piyasası devam edecek---

Morgan Stanley: Boğa piyasası devam edecek

Morgan Stanley: Boğa piyasası devam edecek
15 Haziran 2020 - 17:17 borsagundem.com

Küresel borsalarda düşüş sürerken Morgan Stanley analistleri bu düşüşün gerekli ve sağlıklı olduğunu öne sürüyor. Analistlere göre borsalarda boğa piyasasının sürmesi bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında üç büyük endeks 20 Mart tarihinden bu yana en büyük kayıplarını verdiği haftayı geride bıraktı. Wall Street’teki bu düşüşün sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın ekonomik öngörüleri ve ABD’de artan korona virüs vakaları gösteriliyordu. İkinci dalga korkusu hafta sonu boyunca giderek arttı ve ABD vadeli hisse senetleri aşağı yönü gösterdi.

Buna karşın Morgan Stanley geçen hafta gerçekleşen geri çekilmenin gecikmiş ve sağlıklı olduğunu belirtirken boğa piyasası kazanımlarının devam edeceğini öngörüyor.

Kısa süreli düşüş devam edecek

Morgan Stanley Hisse Senedi Yatırım Stratejisti Michael Wilson Marketwatch’a yaptığı değerlendirmede borsalarda %7’lik bir aşağı yönlü hareketin ardından kazanımların devam edeceğini belirtti. Wilson, “ABD hisse senetleri piyasasında pozitif görüşümüzü koruyoruz. Yeni ekonomik döngüde ve boğa piyasasının henüz başındayız. Geçen hafta yaşanan geri çekilme geç kalmıştı ve yüzde 5 ila 7 arasında devam edecektir. Bu sağlıklı bir durum ve biz küçük ve orta düzeyde sermayeli hisseler ve döngüsel eğim için alış pozisyonundayız” dedi.

V şeklinde geri dönüş

Morgan Stanley ekonomistleri durgunluğun “tarihteki en dik ama aynı zamanda en kısa süreli” ekonomik krizlerden biri olduğunu belirtiyor. Bankanın ekonomistleri V şeklinde bir geri dönüş konusunda hemfikir gibi gözüküyor. Michael Wilson önderliğindeki analistler yaptıkları açıklamada “Piyasalardaki V şeklindeki toparlanma ekonomide ve şirket kârlarındaki V şeklindeki geri dönüşün habercisi. Aynı zamanda 2009 yılındaki süreci neredeyse aynı şekilde takip ediyor” sözlerine yer verdi.

Banka S&P 500 endeksi Haziran 2021 tahminlerini 3.000 puandan 3.250 puana yükseltti. Ayrıca boğa piyasası tahminlerini 3.250 puandan 3.700 puana çeken Morgan Stanley analistlerinin ayı piyasası tahminleri ise 2.500 puan yerine 2.900 puan oldu.

Yüksek kaliteli hisseler ve büyüme hisselerinin ekonomik geri dönüş sürecinde halen iyi bir performans göstermeleri bekleniyor. Fakat bu hisselerin piyasalardaki döngüsel hisselerin yükselişine yetişebilmesi Morgan Stanley tahminlerinde öngörülmüyor.

Tesla hisselerinde dipten alma fırsatı

 

ABD'de tahviller ikinci dalga şüphesi ile ralli yaptı

 

Borsalarda ikinci dalga! Geri dönüş U şeklinde mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)