E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley: Birinci faz anlaşmayı bozmak ABD'nin işine gelmez---

Morgan Stanley: Birinci faz anlaşmayı bozmak ABD'nin işine gelmez

Morgan Stanley: Birinci faz anlaşmayı bozmak ABD'nin işine gelmez
05 Haziran 2020 - 11:44 borsagundem.com

Morgan Stanley Başekonomisti ABD ve Çin arasındaki birinci faz anlaşmanın bozulmasını ve ticaret savaşının yeniden başlamasını beklemediklerini belirtti

Morgan Stanley ekonomistleri, "ABD ve Çin arasında şu aralar gerilim artsa da, ABD Çin ile gerçekleştirdiği birinci faz anlaşmayı bozmak istemeyecektir" dedi.

ABD Başkanı Trump geçen ay birinci faz ticaret anlaşmasını sona erdirip erdirmeme konusunda kararsız olduğunu açıklamıştı. Trump'ın açıklamaları yatırımcılar ve analistleri en büyük iki ekonomi arasında küresel ekonomiye oldukça zarar veren tarife savaşının devam edebileceği endişelerini artırdı.

Morgan Stanley Baş Ekonomisti ve Küresel Direktörü Chetan Ahya, "Bu noktada ekonomik perspektiften baktığımızda birinci faz anlaşmanın yürürlükte kalması ve tarifeler açısından yenilenen bir gerilim olmadığı müddetçe küresel büyüme görünümümüz sağlam olmalıdır" dedi.

Ahya, Trump yönetimi şu anda ekonomiye odaklanacak ve birinci faz anlaşmayı bozmak istemeyecektir. Bu durumda Çin ve ABD arasında yinelenmesi ve küresel ekonomiyi aşağı çekmesi riski ön görülerimiz arasında değil" şeklinde konuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)