E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türkiye karşılaştırması---

Moody's'ten Türkiye karşılaştırması

Moody's'ten Türkiye karşılaştırması
24 Haziran 2014 - 07:17 borsagundem.com

Moody's, İtalya, İrlanda ve İspanya'yı Türkiye'nin de aralarında olduğu gelişmekte olan ülkeler ile karşılaştırdı

Moody's Investors Service, Baa notuna sahip olan İtalya, İrlanda ve İspanya'yı, aynı not seviyesine sahip Türkiye, Brezilya, Endonezya ve Güney Afrika gibi büyük gelişmekte olan ekonomiler ile karşılaştırdı.
Moody's İspanya, İrlanda ve İtalya'nın oldukça kurumsal yapıları, yüksek refah seviyelerinin kriz döneminde bir şok emci olarak görev yaptığını belirtirken, gelişmekte olan piyasaların ise bu 3 ülkeye göre daha az kamu borcuna ve daha güçlü kamu finansman değerlerine sahip olduklarını işaret etti. 
Moody's Başkan Yardımcısı Kathrin Muelbronner, "Genel olarak yüksek kurumsal yapıya sahip ükelerin kredi notlarış dengesizliklerini düzelttiklerinde diğer ülkelere göre daha hızlı şekilde ilerleme gösteriyor. Kurumların kalitesini iyileştirmek ve refah seviyesini artırmak ise dengesizlikleri düzeltmekten daha uzun zaman alıyor" değerlendirmesinde bulundu. 
Bu raporda analiz edilen gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin hiç birinin İspanya ve İrlanda'nın kine benzer büyüklükte kırılganlıkları olmadığını da ifade eden Moody's, bununla birlikte İspanya ve İrlanda'da kırılganlıklar azalırken gelişmekte olan ülkelerde kırılganlıkların 
önemli oranda arttığına da dikkat çekti.
Moody's, Euro Bölgesi ülkeleri içinde bulundukları derin resesyondan savaş şekilde çıkarken, gelişmekte olan piyasalar, özellikle Brezilya ve Güney Afrika'nın yavaşlayan büyüme ile karşı karşıya kaldıklarını da vurguladı.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)