E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody’s’ten otomotiv sektörü için önemli uyarı---

Moody’s’ten otomotiv sektörü için önemli uyarı

Moody’s’ten otomotiv sektörü için önemli uyarı
24 Şubat 2021 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, çip kıtlığı Ford Motor Co. ve GM'nin karlarını üçte bir oranında düşürebileceği öngörüsünde bulundu.

Dünya genelinde yaşanan çip kıtlığı otomotiv sektöründe krize dönüşmüş durumda. Birçok farbrika bu yüzden üretimini kısmak zorunda kaldı. Sıkıntının devam etmesi halinde otomotiv sektöründe büyük kayıpların yaşanması bekleniyor. Moody's Investor Service, global yarı iletken kıtlığının arz kısıtlamaları üretimi ve karı engellemesi nedeniyle, General Motors Co. ve Ford Motor Co.'nun kararını bu yıl yaklaşık üçte bir oranında düşüreceğini bildirdi. Derecelendirme kuruluşu, çip eksikliğinin marjları önemli ölçüde aşındıracağını ve faiz ve vergi öncesi beklenen kazancı GM için 2 milyar dolar ve Ford için 2,5 milyar dolar kadar düşürebileceğini belirtti. Moody's'e göre, GM'in EBITA marjı % 3.4'e düşebilirken, Ford'unki % 1.8'e kadar düşebilir.

Moody's: Ekonomideki politika değişikliği olumlu

 

Moody’s: Toparlanma, kısıtlamalar ile yavaşlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)