E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'in not yükseltmesine Moskova yorumları---

Moody's'in not yükseltmesine Moskova yorumları

Moody's'in not yükseltmesine Moskova yorumları
11 Şubat 2019 - 06:55 borsagundem.com

Moody's, geçtiğimiz haftanın son günü Rusya'nın kredi notunu yeniden yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti. Rusya Maliye Bakanı ve uzmanlar, Moody's'in not artırımını değerlendirdi

Hafta sonunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Rusya’nın reytingini yeniden “yatırım yapılabilir ülke” seviyesine yükseltti. Rusya’nın notu Ba1’den Baa3’e çıkarırken, böylece Rusya yatırım açısından “çöp” kategorisinden de çıkardı. Pek bu ne anlama geliyor? İşte uzman görüşleri:

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Moody’s’in Rusya’nın reytingini yükseltmesini “adil ama gecikmiş bir karar” olarak değerlendirdi.

Uzmanlar, Rusya ekonomisinin dış şoklara ve yaptırım baskısına karşı daha dayanıklı hale gelmesinin Moody’s’i bu kararı almaya yönelttiği görüşünde.

Business FM’e konuşan uzmanların değerlendirmeleri şöyle:

Stanislav Maşagin (Van Der Black şirketi Genel Müdürü)

Yaptırımlar Rusya için çok ciddi sorun yaratmadı. Ülke ekonomisi hala ayakta. Bu nedenle Moody’s kredi notunu yükseltti. Kuruluşun Rusya ekonomisine dair olumsuz beklentileri yok. Ekonomi bugünkünden kötüye gitmeyecek.

Bu kararın, Rusya’ya karşı genel siyasi duruşu gösterdiğini düşünüyorum. Avrupa, ABD ve küresel piyasalar Rusya’yı devre dışı bırakmak istemiyor. Yeni reyting, büyük yatırımcıların er ya da geç Rusya’ya döneceğini gösteriyor.

Sergey Suverov (BKS baş analisti)

Burada portföy yatırımlarını ve doğrudan yatırımları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Portföy yatırımlarında başlıca yatırımcılar Anglosakson ve İskandinav ülkeleri.

Doğrudan yatırımlarda ise durum biraz daha kötü. Doğrudan yatırımların hacmi son yıllarda azalıyor. Herhalde Asya ülkeleri, belki Çin, bazı Orta Doğu ülkeleri, Suudi Arabistan başlıca rolü oynayacaklar. Yani Batı Avrupe ülkeleri ve ABD değil, diğer ülkelerden Rusya'ya daha fazla yatırım gelecek.” (Turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)