E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'e göre tedbirler şirketler için pozitif---

Moody's'e göre tedbirler şirketler için pozitif

Moody's'e göre tedbirler şirketler için pozitif
06 Haziran 2014 - 14:49 borsagundem.com

Moody's, "LTRO'lar hedeflerine ulaşır ise şirketler ve hükümetlerin notları için pozitif olur"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa Merkez Bankası'nın dün yaptığı politika açıklamalarının ekonomiye ve kredilere etkisinin büyük olasılıkla minimal düzeyde olacağını belirtti. Ancak Moody's, ECB'nin dünkü açıklamaları ile gerektiği takdirde değişik şekillerde daha fazla parasal teşvik sağlamaya bağlılığını kanıtladığını vurguladı. 
     
Moody's ECB'nin açıkladığı tedbirlerin genel olarak şirketler ve hükümetler için pozitif olduğunu, ancak bankalar için genel olarak nötr olduğunu da ifade etti. 
     
Moody's raporunda, "ECB dün, Euro Bölgesi ekonomik toparlahnmasına daha fazla yardım etmeyi amaçlayan yeni bir dizi politika tedbiri duyurdu. Politika faizlerini indirmenin yanı sıra, finans dışı sektörü kredileri iyileştirmeyi hedefleyen uzun vadeli refinansman operasyonları düzenleyeceğini açıkladı. Uzun vadeli refinansman operasyonları ekonomik aktiviteyi ve istihdamı artırmayı amaçlıyorlar. Eğer bu gerçekleşir ise şirketler ve ülkelerin kredi profilleri için pozitif olur" değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)