E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den Türkiye ile 5 ülkenin borçlanması artacak tahmini---

Moody's'den Türkiye ile 5 ülkenin borçlanması artacak tahmini

Moody's'den Türkiye ile 5 ülkenin borçlanması artacak tahmini
28 Temmuz 2020 - 11:35 borsagundem.com

Moody's, Türkiye'nin de aralarında olduğu 5 ülkenin fonlama ihtiyaçlarının ve borçlarını artacağını öngördü

Moody's Investors Service, korona virüs salgınının Türkiye, Çekya, Polonya, Macaristan ve Rusya'da yerel ve bölgesel yönetimlerin gelirleri üzerinde baskı yaratacağını ve bunun daha yüksek açıklara ve borç yüklerine yol açacağını öngördü.

Bu 5 ülkede bölgesel ve yerel yönetimlerin fonlama ihtiyaçlarının 2020'de 2019 yılındaki 21 milyar eurodan 25 milyar euroya yükseleceğini tahmin eden Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analist Vladlen Kuznetsov, "Çekya, Macaristan, Polonya, Rusya ve Türkiye'de bölgesel ve yerel yönetimler 2020'de koronavirüş şokundan darbe alacaklar: Bununla birlikte, iyi mali esneklik, düşük borç yükleri ve düşük refinansman maliyetleri dikkate alındığında, şoklara karşı koyabilecekler" dedi.

Türkiye ve Polonya'da bölgesel ve yerel yönetimlerin yüksek borçları ve ılımlı faaliyet performansları nedeniyle uzun süreli bir krize karşı en kırılgan olanlar olduğunu savunan Moody's, "Bu 5 ülkede bölgesel ve yerel yönetim borç yükleri 2021'de istikrar kazanmadan önce yükselecekler.

Türkiye, Polonya ve Macaristan, 2020'de en yüksek borç yükü artışını yaşayacaklar" değerlendirmesini yaptı.

BDDK'dan swap kararı: TL'ye erişime esneklik sağlandı

BİST, Fed öncesi küresel piyasaları takipte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim28 Temmuz 2020 13:35

    İspanya,  italya,  Fransa da günde 800-1000 kişinin öldüğünü  ekonominin felç olduğunu kurtarma paketlerinde  trilyon avrolar konuşulmasına rağmen derdiniz yine Türkiye oldu  değil mi soysuz kanı bozuklar sizi?  Kendi pisliklerinizi gizlemek  için hr türlü adiliği  de yapsanız içerideki dışarıdaki soysuz kanı bozuk itleri de kullansanız kendi akıbetinizden kurtulamazsınız.  

  • AhmetK28 Temmuz 2020 13:11

    Bu yorum en tarafsız ve dogru yorum bence bu şirketlerden.ülkenin kamu acıgı ve dolayısıyla borclanma ihtiyacı oldugu kesin.bunu absorbe edecek borclanma alanı da oldugu net.adamlar da bunu demiş.devletın artık acilen gereksız kamu yatırımlarnı azaltması lazım. Hery

  • mantık28 Temmuz 2020 16:39

    Bu nik açılımı A. Kansız mı oluyor?  Be gerzek Avrupa da futbol maçlarında hakemler bile tarafsız değil. Amerika da zenciler öldürülürken mahkemeler tarafsız değil!  Arakan da müslümanlar  çocuklarının gözleri önünde boğazları kesiliyor BM de bir zahmet görmeye çalışıyor!  hatta  katliamın sorumlusu nobel alıyor.  Bu mudi tarafsızmış öyle mi?  ...tir oradan!   Ha normaldir Halkbank davasında bile Amerika adaletine güvenen şakşakçılardan ne beklersin ki?

  • Çan çin çon28 Temmuz 2020 12:57

    En kırılgan ülkeler Türkiye ve Polonya denilmiş, şimdi cahil kardeşlerimiz gelecek Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar, bayrak inmez ezan dinmez, Ayasofya'nın ibadete açılmasından rahatsız oldular diyecek, peki Katolik Avrupa Birliği üyesi Polonya'ya kim diz çöktürmeye çalışıyor, Polonya'da çalınan çanlardan kimler rahatsız.

  • Nedim28 Temmuz 2020 16:33

    He yav;  Sen bütün Dünya ülkelerini tek tek incelemiş uzman ekonomistsin ya her   ...ku biliyorsun!  Dolayısı ile nudi, fifi ne derse doğru olur senin gibi çok bilmiş züppeler için.  Peki Yunanistan ın çoktan çöp olması lazımdı şimdiye kadar?  Tabi senin kafan bunlara basmaz  bay angus!  Cevap ta basit Yunan bizden iyi der geçer!  Bu malum anguslar böyle programlamışlar.

  • fafa28 Temmuz 2020 12:33

    Biz borçtan korkmayız,evvel Allah,harcamasını biliriz.

  • VS28 Temmuz 2020 11:47

    görün kansızlar.önce size batan iğneyi görün sonrada bize batan çuvaldızı görün.bi günde iyi bir şey görün kansızlar