E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's: Vergi indirimi Türk Lirası'nı alevlendirebilir---

Moody's: Vergi indirimi Türk Lirası'nı alevlendirebilir

Moody's: Vergi indirimi Türk Lirası'nı alevlendirebilir
05 Kasım 2018 - 10:59 borsagundem.com

Moody's, ''Türkiye'de vergi indirimi, geçici olarak tüketimi artıracak ama kredi üzerinde negatif ve lira baskısını alevlendirme riski var'' açıklamasında bulundu

Moody's Investors Service, Türkiye'nin altını vergi indirimi kararlarının tüketimi geçici olarak canlandıracağını, ancak bunun kredi notu açısından negatif bir karar olduğunu ve lira üzerindeki baskıyı yeniden canlandırma riski bulunduğunu bildirdi.

"Credit Outlook-Son Gelişmelerin Kredi Etkiler" raporunda Bakan Albayrak'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı KDV ve ÖTV indirimi kararlarını değerlendiren Moody's, mali teşviklerin gelecekte daha gevşek bir mali duruş potansiyeline işaret ettiğini belirtti. Moody's bu duruşun er ya da geç Türkiye'nin mali gücünde kademeli bir erezyona yol açması riski bulunduğunu vurguladı.

"İç talebi canlandırmak Türkiye'nin makroekonomik yeniden dengelenmesini yavaşlatabilir" değerlendirmesini yapan Mooy's Investors Service, "Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir. Vergi indirimlerinin geçici olmaları nedeniyle hükümet bütesi üzerinde negatif etkisinin olmasını beklemiyoruz, ancak ekonomiyi resesyondan çıkarmak için daha büyük mali teşvik tedbirleri getirilmeye çalışılması problemli olabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ05 Kasım 2018 21:02

    geçiçi bir rahatlama geçiçi bir bahar havası var.eğer RTE hatalarını gidermez ise bu adamlar doğru söylüyorlar.sen referamdum yapmadan milyonlarca suriyeliye bak.ulefe için binlerce kişiye beleş para dağıt, Türkiye de üretilen araçlara vergi indirimi yapacağına yurt dışında üretilen araçlara vergi indirimi yap.vs.vs.sonra suçu başkasına at.en kolay ve basiretsizlik değilmi.

  • doğru05 Kasım 2018 14:24

    hep suçu başkasında arıyoruz,kredi derecelendirme kuruluşları güvenilir değil doğru,biz çokmu iyiyiz ,ülkenin teknolojisi yok,iyi eğitimli insanların kıymetini bilmiyoruz,üretimimiz ihracata dayalı değil,büyüme rakamları tüketime dayalı,insan kalitesi devamlı düşüyor,herkes sadece kendini düşünüyor,magandalık kol geziyor,konuşan türkiye değil düşünen türkiye gerekli...

  • Gerçekler05 Kasım 2018 12:31

    Avrupa abd ürünleri almayın almayın almayın

  • Tufan05 Kasım 2018 12:14

    big short isimli filmi izleyin. Bu derecelendirme kuruluşlarının nasılda verdikleri notları para ile sattıklarını görün. 2008 krizinde amerika böyle gümledi. Şimdi 3 kuruş etmez ülkelerin notu bizden yüksek durumda sebeb amerikaya ters gitmemiz.

  • Koala 05 Kasım 2018 11:51

    Aklı olan araba almaz

  • 1Borsacı05 Kasım 2018 11:09

    Laf olsun torba dolsun. Moody's nasa başı rapor hazırlıyor. İndirimler tüketimi nasıl artıracak, araba satışları %30 azalmış.

  • :)05 Kasım 2018 11:06

    olmaması, alınmaması gereken vergiler zaten, ne alevi malevi ? devlet gelir elde etmez betona gömerse vergi ihtiyacı hiç bitmez zaten. 1 tane üretim tesisi yok ki ? ki betonla koca bina yapsan nolcak, içini teknolojı üreten, zeyir gibi çalışan zeki kişilerle dolduramadıkdan sonra ? hbere bak alevlendirir miş :D ozaman kdv kaldıralım deli gibi alev alev ekonomimiz yükselsin :D yaa saçma sapan mantıksız açıklama bence  kurum yapmış