E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's Ukrayna'nın kredi notunu yükseltti---

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu yükseltti

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu yükseltti
26 Ağustos 2017 - 02:07 borsagundem.com

Moody's, Ukrayna'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notlarını "Caa3"ten "Caa2"ye yükseltti. Kuruluş, ülkenin not görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu "Caa3"ten "Caa2"ye yükseltti, not görünümünü ise "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notlarının "Caa3"ten "Caa2"ye revize edildiği bildirildi.

Ülkenin kredi görünümünün ise "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği duyurulan açıklamada, pozitif revizyonlara gerekçe olarak "Ukrayna'nın dış pozisyonunun güçlenmesini ve kamusal borç dinamiklerinin yapısal reformlarla iyileşmeye devam etmesi beklentisi" gösterildi.

Yapısal reformların sürmesinin borçların sürdürülebilir hale gelmesine olanak sağlayacağı kaydedilen açıklamada, bunun Ukrayna'nın uluslararası finansal piyasalara erişimi bakımından önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, siyasi ve jeopolitik gerilimlerin ülkenin mali pozisyonu için risk oluşturabileceği ifade edilerek, kredi notundaki artışın bu nedenle bir kademe ile sınırlandırıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)