E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye'nin notunu açıkladı---

Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı

Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı
05 Aralık 2015 - 00:17 borsagundem.com

Moody's Türkiye'nin Baa3 olan ülke kredi notunu teyit etti, görünümü negatifte tuttu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviye olan "Baa3"teki ülke kredi notunu teyit etti, not görünümünü "negatif" olarak tutmaya devam etti.

Moody's'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun değiştirilmeyerek "Baa3" seviyesinde tutulmasının, ülkenin ekonomik direncini ve uzun süren seçim dönemi boyunca sürdürülen güçlü mali göstergelerini yansıttığını belirtti.

Moody's, özellikle hükümetin düşük borç rasyosunun, son 10 yıl boyunca geriledikten sonra, büyük ölçüde istikrarlı olduğunu ve borç yapısının, Türk Lirası'ndaki zayıflık ve yaklaşmakta olan küresel faiz artırımlarına rağmen göreceli olarak olumlu olduğunu kaydetti.

Moody's, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin bu yıl yüzde 2.9 olması ve gelecek yıl da ılımlı kalmasını beklediğini açıkladı.

Moody's öte yandan, küresel sermaye piyasalarındaki kırılganlık ve Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik risklerin etkisi ile daha da büyüyen ve büyük çaplı dış fonlama ihtiyacının bir sonucu olan, dış finansman kapasitesine ilişkin süregelen riskleri de işaret etti.

Bunun yanında, Moody's, hükümetin büyümeyi desteklemek, kurumsal istikrarı geliştirmek ve dış kırılganlığı azaltmak için ekonomik reformlar üzerinde kararlı bir şekilde durup durmayacağına ilişkin görülebilirlik eksikliğine de dikkat çekti.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu Mayıs 2013'te "en düşük yatırım yapılabilir" seviye olan Baa3'e çıkarmış ve not görünümünü 11 Nisan 2014'te "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEMAL05 Aralık 2015 12:42

    BUNCA BADİREYE RAĞMEN ÜLKE AYAKTA SEN HALA GÖRÜNÜM NEGATİF DİYORSUN,BAŞKA ÜLKE BÖYLE ŞEYLERLE KARŞI KARŞIYA KALSA TAŞ TAŞ KALMAZ ,,,SEN GİT YUNANİSTAN IN NOTUNU ARTIR ,,EKONOMİSİ SÜPER YA

  • KARTALY32305 Aralık 2015 04:28

    HAA GENE PARTİZAN ÇIKARÇI PRAVAKATÖR BİLGİSİZ ÇAHL PRAVAKATÖRLER MUDALE ETMİŞLER..PARA VERDİLERMİ LENN.

  • KARTALY32305 Aralık 2015 01:13

    DÜNYA SİYASETİNİ ÇOK İYİ ANLAMANIZ İÇİN Arabistanlı Lawrence I ÇOK İYİ ARAŞTIRIN VE ANALİZ EDİN.AMAÇINI POLİTKALSINI GİRİŞİMLERİNİ VE SONUÇLARINI.Arabistanlı Lawrence SİYASİ AKIL VE ZEKA DAHİSİ DİR

  • KARTALY32305 Aralık 2015 01:04

    DÜNE KADAR ORTAK SÖMÜRÜ POLİTİKALARININ YAPIÇILARIYDILAR.GÜNÜMÜZ BAZ ALINDIĞINDA REKABET BAZ ALINDIĞINDA ÇIKAR İLİŞKİLERİ VE ORTAKLIKLAR BİTTİ..

  • KARTALY32305 Aralık 2015 00:53

    SİZLERİN BANKACILIK SİSTEMİ ÜZERİNE KURDUĞUNUN EKONOMİK DÜZEN 100 YIL BİLE DAYANAMADI.ÇÜNKÜ BU SİSTEMİ BİLGİSİZLİK ÇAHİLLİK VE FIRSATCILIK ÜZERİNE KURDUNUZ KABİNDE YALANLAR İLE DESTEKLEDİNİZ.. HE DAİMDE GÖRECELİ OLACAK.ÇÜNKİ PARA AKIŞINI ÇÖZEMİYOR VE ALINACAK OLUMLU YADA OLUMSUZ KARAR NETİÇESİNDE SERMAYE AKIŞLARININ TEPKİSİNİ TAHMİN EDEMİYORLAR.ÇÜNKİ BU SERMAYE AKIŞLARINDA AĞIRLIKLARI YOK...YADA YOK DENELECEK KADAR AZ.