E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti---

Moody's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Moody's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
04 Aralık 2021 - 01:28 borsagundem.com

Türkiye'nin 'B2' olan kredi notunu teyit eden Moody's, 2021 büyüme tahminini %9.2'den 11'e çıkardı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşuna göre TL'deki değer kaybının destekleyeceği ihracat, 2022 büyümesine artı katkı yapacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2" olarak teyit etti, not görünümünü "negatif" olarak bıraktı.

Moody's'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunun teyit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif" olarak korunduğu kaydedildi.

DIŞ KIRILGANLIK RİSKİ AZALDI

Moody's'in açıklamasında Türk lirası üzerindeki mevcut baskıdan bağımsız olarak, brüt ve net bazda döviz rezervlerinin kademeli olarak yeniden yapılandırılmasını destekleyen düşük cari açık nedeniyle Türkiye'nin temel dış kırılganlık riskinin azaldığına işaret edildi.

KAMU MALİYESİ GÜÇLÜ

Türkiye'de özel sektörün para birimi dalgalanmalarına karşı göreceli bir esneklik gösterdiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin kamu maliyesinin nispeten güçlü kalmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, iç talep yerine ihracatın Türk lirasındaki değer kaybından yararlanarak 2022'de büyümeye daha güçlü katkı yapmasının muhtemel olduğu aktarıldı.

Türkiye'nin büyük ve çeşitlendirilmiş ekonomisi olduğuna işaret edilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 11 büyüyeceği tahmin edildi. Moody's kasım ayında yayımlanan Küresel Makro Görünüm Raporu'nda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2022'de ise yüzde 4 büyüyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Fitch Ratings Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif04 Aralık 2021 21:24

    bu dost ve yiğit kuruluşlara kulak vermeli ve başta moodys,standart &poors,fitch,JCR,OECD,İMF,dünya bankası gibi kuruluşların tecrübe .öneri,istek ve talimatlarını önem vermeliyiz.onlar ne derse anında yapmalı ve onların sözünden çıkmamalıyız.türkiye bu duruma geldiyse onların payını yadsımamak gerekir.onlar faizi yükseltin diyosa yükseltmeliyiz.demek ki var bir bildikleri diye düşünüyorum.

  • Volkan04 Aralık 2021 14:03

    Herifler kaç yıldır ülke batacak diyor. Öte yandan ihracat artıyor, ülke ekonomisi büyüyor, vatandaşın alım gücü ve tüketimi düşüyor ama şirketler kar yapabiliyor. Aslen yabancı vatandaşa değil şirketlere ve kamuya borç veriyor. Sokaklar sakin kalır ise not seneye artar. Yüksek kur dönemine girildi, faiz olayın bahanesi. Kur düşmesin diye her türlü  önlem alnır. Normalde dolara 8 liradan fazla vermem ama 13-14 lira olmuş.

  • Kerim04 Aralık 2021 13:35

    Kredibiliteyi kendin saglarsın bunlar saglamaz.. Sınıfı çalışır sınavlarda yüksek başarı gösterir geçersin.. Soru çalıp çırpmaya hoca torpiliylr bir yere kadar.. Gerçek hayata iş başa düşünce belli olur. KİMSE maradanaya Pele messiye boşuna hayranlık duymuyor

  • Oktay Ak04 Aralık 2021 12:59

    bu da son mermisini atmak için yeni dalga bekliyordur.Bunlara inanmak ,yaşadıklarımızdan ötürü çok zor geliyor.