E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Türkiye'de enflasyon büyümeyi önemli ölçüde yavaşlatacak---

Moody's: Türkiye'de enflasyon büyümeyi önemli ölçüde yavaşlatacak

Moody's: Türkiye'de enflasyon büyümeyi önemli ölçüde yavaşlatacak
09 Aralık 2021 - 18:40 borsagundem.com

Moody’s, Türkiye’de "katı" enflasyonun 2022’de büyüme ivmesini önemli ölçüde yavaşlatacağını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’deki yüksek enflasyonun büyüme oranı üzerindeki etkisi hakkında öngörülerde bulundu.

Kuruluş, Türkiye’de reel GSYH’nin 2022’de yüzde 4 civarına yaklaşacağını tahmin ettiklerini ve ülkede sürekli bir şekilde devam eden yüksek enflasyonun, 2022’de büyüme ivmesini önemli ölçüde yavaşlatacağını belirtti.

Açıklamada ayrıca, TL’deki zayıflığın dolarizasyonu artırdığı ancak ülkedeki bankacılık sistemine olan güvenin güçlü kalmaya devam ettiği kaydedildi.

Derecelendirme kuruluşu, Türkiye'deki enflasyon oranına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Kasım ayında yüzde 21,3 olan TÜFE’nin önümüzdeki aylarda yaklaşık yüzde 25'e, hatta daha da yükseğe çıkmasını bekliyoruz. Gelecek yılın sonunda TÜFE'nin yüzde 17-18 oranında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

BİST, 4 hisse ve 3 yatırımcıya tedbir uygulayacak

Fitch'ten faiz indirimi uyarısı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu09 Aralık 2021 23:56

    moody's,standart and poors,,fitch,goldman sacks,JRC,OECD,dünya bankası,İMF gibi kuruluşlar ülkemizin kalkınması için ter akıtan ,yurttaşlarımızın refah seviyesi yükselsin diye gece gündüz emek harcayan kuruluşlardır.millet iktidarının yiğit lideri sayın kemal kılıçdaroğlu başa geçtiğinde tüm bu dost kuruluşlarla ilişkilerimizi yeniden düzene koyacağını,akabinde çok çok ucuz kredi bularak yurdumuzun  kalkınması ve yurttaşların rahat bir nefes alması için işbirliğini geliştireceğini düşünüyorum.

  • Tufan09 Aralık 2021 22:18

    CHP zamanında emekliler maas kuyruğunda ölüyordu hastaneler bok içinde hastane parasını ödiyemeyenler rehin tutuluyordu bugün Allah'a şükürler olsun o günler yaşanmıyor IMF,e avuç açan yok artık dış güçler türkiyemizim büyümesinden rahatsiz dövizle bizi durdurmaya çalışıyorlar ama biz tankları durdurmuş bir milletiz bunlar onları çok rahatsız ediyor uzaktan kumanda ile edecek bir parti yok karşılarında.

  • Aktrol09 Aralık 2021 22:38

    İran dan mı yazıyorsun ? . Irakdan mı ? emekli maaşı 1,500 tl haberin var mı ?  Emeklilik yaşı 60 - 65  oldu biliyor musun ? Ödenen primlerin hakkını ver. Şükür Yaradana nefes aldırıyor, kula kul yok bu ülkede Allahıma şükür.

  • Mucise Reis ;)09 Aralık 2021 21:55

    Bu zamlar iç tuketı mı kilitleyecek. ithalat zaten düşecek. iç tuketımın azalması, fabrıkaların işçi çıkartmasına neden olacak. iktisad öyle der..ama bir başkan değişir sistem program deişir bizde ne olur ? bilinmez :D şuan için bu bir çıkmazdır. 1 günde 100 tl kazanan işçi, 1 kg peynır, 1 kg et aldığında harcama sınırı ortaya çıkıyor. harcama yapamıyorsa, tuketımde azalma olacak demektır. 

  • Hehe09 Aralık 2021 21:40

    Yanlis dusunuyor akp her zmaan buyur bizzat sahidim 20 yildir hic kuculmeden buyuduler

  • Volkan09 Aralık 2021 21:33

    Büyüme ihracatçı sektörlerden gelecek, dışarıda yemek, zorunlu olmayan hizmetler, iç ticaret, kamu yatırımları vs çok büyümeyecek.

  • Ali 09 Aralık 2021 20:51

    Asgari ücrete üç kuruş zam yapmayı düşünen beyler... Geçen ay 35... TL satılan tuvalet kağıdı 70... TL oldu...Siz hangi kafadasınız, ne içtiniz... Asgari ücret 5... Bin tl olsa yaptınız zamlarla yine sıfır sayılır.

  • ROKET ADAM09 Aralık 2021 20:06

    GELDE BİZDEKİNE ANLAT . KAFAYA KOYMUŞ BİTİRECEM BU MİLLETİ DİYOR .

  • Mantık 09 Aralık 2021 19:56

    Enflasyon yükselmiş olabilir belki ama dolarin guclenmesi ile ihracatta artış bekleniyor sanırım. Çünkü turk urunleri daha da ucuzlamış oluyor dolar bazında. Dolayisiyla ihracatin fazla gerilemesi beklenmez bence bu ortamda