E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's Türkiye için not kararı verecek---

Moody's Türkiye için not kararı verecek

Moody's Türkiye için not kararı verecek
08 Nisan 2016 - 06:50 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye için not kararını bugün açıklayacak

Moody's Türkiye'nin kredi notunu "negatif" görünümle yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor.
Kredi derecelendirme kuruluşlarının negatif görünümü 12-18 ay korumaları bir not indirimi olasılığına işaret ediyor ancak kuruluşlara bu sürelere ilişkin bir kısıtlama getirmiyor.
Bankacılar Moody's in en son 11 Nisan 2014'te yani 2 yıl önce Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife düşürdüğünü hatırlatıyor ve sürenin bu kadar uzun olmasını bir endişe kaynağı olarak görüyorlar. Ancak yine de Türkiye'nin yatırım yapılabilir kredi notunu kaybetmesi çok düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Bu olasılık piyasalarda fiyatlanmıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • raymond james 08 Nisan 2016 13:17

    göstergelaha iyi tanıyor. 3 kâğıt ekonomisine kim neden yatırım yap notu versin.erle oynanmış bir ekonomiye kimse not artırmaz, bunu sadece bir halttan anlamayan bizim ülke insanına yuttururlar. yabancı herseyi açık ve net çok iyi biliyor bizi bizlerden d

  • Osman Kılınç08 Nisan 2016 07:10

    Ekonomik göstergeler olumlu büyüme %4 Tarafsız davranmalı ve notumuzu artırmalıdır. (yatırım tavsiyesi değildir)