E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's, Türkiye değerlendirmesini pas geçti---

Moody's, Türkiye değerlendirmesini pas geçti

Moody's, Türkiye değerlendirmesini pas geçti
27 Mayıs 2022 - 23:52 borsagundem.com

Moody's, Türkiye için değerlendirme takviminde yer alan 27 Mayıs tarihinde herhangi bir güncelleme yapmadı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için 2022 yılı takviminde yer alan değerlendirme tarihi olan 27 Mayıs Cuma günü kredi notuyla ilgili bir rapor yayımlamadı.

Moody's'den yapılan açıklamada, Türkiye için güncelleme yapılmadığı belirtildi.

Moody's'in değerlendirme için tarih vermesi, bir güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. Moody's belirtilen tarihleri pas geçebiliyor veya bir değişiklik olması durumunda belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor.

Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "Negatif" görünüm ile "B2" olarak değerlendiriyor.

ForeksHaber tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler Moody's'in not ve görünümde bir değişiklik yapmayacağı yönünde görüş belirtmişti.

Moody's'in takviminde bir sonraki Türkiye değerlendirme tarihi 26 Kasım 2022 olarak görülüyor.

CI Ratings teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu CI Ratings ise Türkiye'nin kredi notunu teyit etti.

CI Ratings'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notları "B+" olarak teyit edildi. Kuruluş kısa dönem notlarını ise "B" olarak onayladı.

Açıklamada kredi notunun, artan dış likidite baskılarını ve küresel para politikası sıkılaştırması ve artan riskten kaçınmayı, keskin bir artış gösteren hidrokarbon fiyatlarını ve Ukrayna'daki savaşın diğer olumsuz etkileriyle şiddetlenen büyük dış finansman ihtiyaçlarını yansıttığı ifade edildi.

Kredi notunun görünümü "negatif" olarak devam edecek.

Moody’s’in enflasyon beklentisi yüzde 30

 

Moody's'ten küresel enflasyon açıklaması

 

Moody's Rus kuruluşlarının kredi notlarını geri çekecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih29 Mayıs 2022 07:51

    o kadar rezil bir ekonomi var ki tenezzül etmemişlerdir...

  • Saffet 28 Mayıs 2022 20:07

    CDS 729 olan bir ülkenin adam nesini değerlendirsin abonelerine rapor yerine sms den turkey : cds 729 rakamlarını gönderiyor o kadar.

  • TAMİZ KARTALGÖZ28 Mayıs 2022 22:59

    kemal ve meral bu durumdan ülkeyi nasıl sence kurtarır.

  • astor28 Mayıs 2022 18:31

    ne desinki adamlar battımı desinler. biz takip edemiyoruz zamları.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Mayıs 2022 15:22

    moody's sonun pes etti gibi.çünkü ekonomik göstergeleri onlarda takip edemiyorlar her şey patlamış durumda.

  • Ramazan28 Mayıs 2022 11:50

    Onlar da  kendi haline bırakmış 

  • Mucise Reis ;)28 Mayıs 2022 10:24

    Ne demektir bu ? milyarlarca usd fon, yatırımcı, aracı kurumlar, global sıcak para ve emeklılık fonları vb. vb. vb. ne diyor ? öncelikle glonal bağımsız derecelendirme kurumların notlarının para yönlendirmemize izin vermesi lazım. kritik, belirsiz, hedefleri belli olmayan ülkeler vb noktalara yatırım yapılmaz deniyor... Burada olan ne ? bağımsız bu kurumların öngörü bildirmemesi, senin ekonomık programın süper desende, ışıklar saçsanda, şahane hedefler tuttu desende hukumsuz kılıyor... x isve., abd, kanada, israil, almanya , vb yatırm yapmak ve yatırımcılarına proje ve hedeflediği ekonomık yatırımlara yonlendırmek için bu kurumların onay vermesini şart koşuyor. yani sen toplantı yapsanda ingilizler, abd liler, iş toplantıları felan, kurumların madde 1 ..2..5..10..15.. yani bir maddesi bu kurumlar.  o bakımdan olumsuz bir durum. sıcak para bekleyen ve usd yi tl koruma işle 16,50 lere çeken ekonomi yönetimi için olumsuz adım...

  • baran28 Mayıs 2022 10:03

    Çakallar sizi çünkü Amerika nın  Nato nun Türkiye den istedikleri  ve Türkiye nin tutumuna göre bu notun değişeceği çok açık!  Tehdit gibi elinin altında bekletiyor.  Bak al o notunu bir tarafına iliştir canın sıkıldıkça kendin bakarsın.  Hala bunların tutarlı  geçerli kriterlere göre not verdiğini düşünen var ise  ya bir karakter sorunu var ya da cahil mi cahildir.  Yunanistan adeta bir parazit misali Avrupa nın sırtında can çekişiyor.  Kendine hayrı yok ama  inanılmaz bir şekilde silahlanıyor. Türk Düşmanlığından başka sermayesi de yok.  Malum 10-15 yer Amerikan üssü haline getirilmiş. Varsan baksan Kredi notu bayağı bir yüksek!  Bu içerideki soytarıların da tek derdi benzer şekilde Tayyip düşmanlığı Yunan Munan Pkk bunları hiç ilgilendirmiyor Feto ya zaten köpeklik ediyorlar.  Hatta İzmir in İstanbul un ayrı bayrağı olması gerektiğini düşünen itler de hep bunlardan çıkıyor. 

  • Bik28 Mayıs 2022 09:47

    CDS'si, 700'ü geçmiş bir ülkenin ekonomisi hakkında nasıl bir yorum yapılabilir ki. Battı diye bakılan IMF desteğiyle ekonomisini ayağa kaldırmakta olan Arjantin'in riski Türkiye'den düşük.

  • Hehe28 Mayıs 2022 08:10

    Vakit kaybi demistir mantiklida

  • adam28 Mayıs 2022 01:14

    oylar KK ya haydı herkez

  • adam28 Mayıs 2022 01:12

    un global combact turkıye hısselerıne bakın aptal değiliz