E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMoody's Türk bankalarını uyardı!---

Moody's Türk bankalarını uyardı!

Moody's Türk bankalarını uyardı!
13 Ağustos 2020 - 13:23 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bugün yayınladığı notunda TL'deki uzun süreli zayıf seyrin muhtemelen sorunlu kredileri ve kredi kayıp karşılıklarını artıracağını belirtti

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Ağustos 2020 19:00

    Bizde diyoruz bunu. Kredilerin geri dönüşü sorunlu olacak. O bakımdan, enflasyon ortamı yaratılıyor. Enflasyon ortamında paranın değeri düşer, bir nevi devalüasyon olur ama, gelirlerin bu denklemde gerçekten enflasyon oranında artması lazım. Tuik burada düşük gösterdiği enflasyonla, piyasa harici maaş gelirlerine vesile oluyor. Normal şartlarda, enflasyonla eriyen boçlar, rahat rahat insanlar ve gelir artışları ile kapatılabilir. Benim anladım, Moddys bu durum Türkiyede zor diyor. Krediler patlarsa, ödenmez ise, devlete borçları binecek diyor. Devlet mali disiplin gereği masraflara katlanacak, vergilere yansıyacak. Bankaların karları ve güçleri ne olursa olsun azalacak. ithalat dan alınanlarla, ihracat yapan türkiye kaybeder. ya ithal alınan malları madenden başlayarak yerli yapacaz. ihraç ettiklerimizde, ya marka, ya arge li farklılaştırılmış ürüne çevircez.  Yoksa moddys dediği yine çıkar.5 - 10 yıl önce dediği gibi.