E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoody’s THY’nin not seviyesini düşürdü, izlemeye aldı---

Moody’s THY’nin not seviyesini düşürdü, izlemeye aldı

Moody’s THY’nin not seviyesini düşürdü, izlemeye aldı
27 Mart 2020 - 09:48 borsagundem.com

Türkiye’ye karşı her zaman ön yargılı davranan derecelendirme şirketi Moody’s, bir bir batan dünya devi şirketleri bırakıp THY’yi izlemeye aldı

Moody's, THY'nin kredi notunu B1 seviyesinden B2 seviyesine düşürdü ve negatif olan not görünümünü olası not düşüşü için izlemeye aldı.

THY’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamada şöyle denildi: “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Kovid-19 salgınının havacılık sektörü başta olmak üzere birçok sektörde önemli kısa ve uzun vadeli talep şoklarını beraberinde getireceği öngörüsünde bulunmuştur. Bu sebeple, 127 ülkeye ulaşan uçuş ağı ile birlikte Türk Hava Yolları'nın da olumsuz talep ortamından diğer bir çok havayolu gibi etkileneceği görüşü ile 24.03.2020 tarihinde Türk Hava Yolları'nın kredi notunu B1 seviyesinden B2 seviyesine düşürmüş ve negatif olan not görünümünü olası not düşüşü için izlemeye almıştır.
Bu gelişme ile birlikte, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'nın Ba3 olan notunu olası not düşüşü için incelemeye almıştır. Negatif olan görünümü ise izleme olarak değiştirmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim27 Mart 2020 11:36

    Bunların bürosuna savcı araması yapılıp soruşturma açmalı!  Dünya kan gölüne dönmüş!  Örneğin lufthansa, tam anlamıyla batmış!  Bu adi çık mış THY ye kafayı takmış!  bizde bunlara takalım!  Açık düşmanlık yapan her kim ise gözünün yaşına bakmayalım!  Bunların Türkiye Direktörünü sorgulayalım!  Türkiye de faaliyetlerini yasaklayalım.

  • VS27 Mart 2020 10:25

    Moody,s misin nesin inşallah önce sizin gibi sahtekarlar batar, düşürdüğün notTHY notu dikkat et ne çürük haha yolları var.

  • ZEYREK ZEMHERİ27 Mart 2020 11:35

    peki ellerinizdeki pegasus a da üç dört gündür tavan tavan yaptırıyorsunuz.en önce bunun notu düşmesi gerekmezmi idi.çünkü düşürmezsiniz elinizdeki hisseleri daha çıkartamadınız için değilmi deyyuzlar ve yezitler.

  • Bika27 Mart 2020 10:10

    Havacılık şirketlerine not verme askıya alınmalı, dünya şu an batan havayolları şirketleriyle dolu.