E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Rusya'nın notunu yükseltti---

Moody's Rusya'nın notunu yükseltti

Moody's Rusya'nın notunu yükseltti
09 Şubat 2019 - 05:42 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti

Uluslararası kredi derecelendrime kuruluşu Moody's, son yıllarda uygulamaya konulan politikaların ülkenin kamu maliyesini daha da güçlendireceğini belirterek Rusya'nın notunu yatırım yapılabilir seviyesine yükseltti.

Moody's ayrıca, ABD’nin önümüzdeki aylarda Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulayabileceği ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu, ancak Rusya’nın etkisine dayanma kabiliyetinin 2015’in düşüşünden bu yana arttığını da ekledi.

Moody's yaptığı açıklamada, hükümetin net borçlanma ihtiyaçları çok küçük ve mali konsolidasyon ve devlet borçlarındaki yatırımcı kaynaklarındaki kaymalarla birlikte, Rusya’nın gerektiğinde yurt içinde borçlanma planlarını yerel olarak yürütmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Rusya'nın kredi notunu Ba1'den Baa3'e yükselten Moody's, ülkenin petrol fiyatlarındaki düşüşü de içeren dış etkenlerden kaynaklanan baskılara dayanarak olumlu yönden istikrarlı hale geldiğini bildirdi. 

Moody's açıklamasında, “Çok düşük kamu borcu, önemli kamu varlıkları ve ülkenin döviz varlıkları karşısında ulusal dış borcu giderek daraltan ülke, ülkenin karşı karşıya kaldığı süregelen yapısal zorluklar arasında önemli derecede bir esneklik sağlıyor” ifadeleri de yer aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)