E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Rusya-Ukrayna çatışması mevcut riskleri şiddetlendiriyor---

Moody's: Rusya-Ukrayna çatışması mevcut riskleri şiddetlendiriyor

Moody's: Rusya-Ukrayna çatışması mevcut riskleri şiddetlendiriyor
12 Mart 2022 - 04:00 borsagundem.com

Moody's, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların ve buna bağlı yaptırımların enflasyonist baskılar ile tedarik zinciri aksamaları gibi mevcut riskleri artırdığını duyurdu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve hükümet yaptırımları ile ticari askıya almalar yoluyla artan uluslararası tepkinin, dünya çapında yeni ekonomik ve finansal riskler ile güvenlik riskleri yarattığını açıkladı.

Gelişmelerin mevcut enflasyonist baskıları ve tedarik zinciri aksamalarını şiddetlendirdiği belirtilen açıklamada, Moody's'in temel makroekonomik varsayımlarını yeniden değerlendirdiği ve gelecek günlerde yeni tahminlerin sunulmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, askeri çatışmanın ve uluslararası yaptırımların küresel kredi koşullarına etkisinin boyutunun bunların süresine ve ağırlığına bağlı olacağı ifade edildi.

Tüketici güveni azalacak

Krizin uzunluğu hala belirsiz olsa da şiddetinin halihazırda yüksek olduğu belirtilen açıklamada, emtia fiyat şoklarının enflasyonist baskıları kötüleştireceği ve tüketici güvenini azaltacağı aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'ya yönelik yaptırımların, işlerin askıya alınmasının ve finansal piyasa oynaklığının finansal yansımaları olacağı kaydedildi.

Yükselen veya daha geniş bir askeri çatışma senaryosunda ilave güvenlik sorunlarının ortaya çıkabileceğine işaret edilen açıklamada, söz konusu risklerin bölgeye, sektöre ülke profiline göre değişiklik göstereceği belirtildi.

Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı sona erdi

 

Lübnan: Petrol rafinerisi inşa etmek için özel bir Rus şirketinden teklif aldık

 

Borsada 'Putin' etkisi

 

Dolar kuru kritik seviyeden döndü

 

Moody's Belarus'un kredi notunu düşürdü

 

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu indirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)