E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Küresel ekonominin resesyona girmesini beklemiyoruz---

Moody's: Küresel ekonominin resesyona girmesini beklemiyoruz

Moody's: Küresel ekonominin resesyona girmesini beklemiyoruz
14 Kasım 2019 - 18:17 borsagundem.com

Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini yükselten Moody's, küresel ekonomide bir resesyon beklemediklerini açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel ekonominin gelecek 2 yıl zayıf seyretmeye devam
edeceğini ancak resesyon beklemediklerini açıklarken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini yükseltti.

Moody's bugün yayınladığı "Küresel Makro Görünüm 2020-2021" adlı raporunda, Türk ekonomisindeki toparlanmanın beklentilerinden daha güçlü olduğunu ifade etti ve Türkiye büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Ancak raporda ABD'nin yaptırım tehdidinin büyüme karşısında risk oluşturduğu ifade edildi. Açıklamada "Türkiye'nin büyüme ivmesi büyüme dostu mali politika nedeniyle beklediğimizden daha
hızlı iyileşiyor, 2019 yılı büyüme beklentimizi %0.2'ye, 2020 ve 2021 beklentilerimizi %3'e yukarı yönde revize ettik" ifadelerine yer verildi.

Ancak dış finansman ihtiyacı ve dolarizasyon konusunda adımların atılmadığını belirten Moody's, enflasyondaki hızlı gerilemenin ise Merkez Bankası'na (TCMB) faiz indirimi için alan açmaya devam ettiğini belirtti.

Raporda Türkiye'nin konjonktürel toparlanmasına yönelik risklerin sert gevşemeden kaynakladığı belirtildi. Raporda ayrıca "Yeni Ekonomi Programı'nda 2020-2022 arasında %5'lik sert büyüme hedefi belirlendi, bu bizim beklentimizin çok üzerinde. Ekonomik büyümenin %5'e yükselmesi için gereken ekonomik destek, ekonomide aşırı ısınmaya, cari açığın artmasına, enflasyonda yukarı yönlü baskıya neden olabilir" denildi.

Raporda ayrıca Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi konusunda jeopolitik risklerle ve ABD'den yaptırım riskiyle karşı karşıya olduğu da ifade edildi.

Moody's küresel ekonomiye ilişkin ise "Şu an ekonomilerdeki düşük büyüme, düşük enflasyon ve sınırlı politika alanı küresel ekonomiyi risklere karşı daha kırılgan hale getiriyor" dedi. G20
ekonomileri için 2020'de yıllık %2.6 büyüme beklentilerini koruyan Moody's ABD ve Çin ekonomilerinde 2020'de yavaşlamanın devam edeceğini öngördü.

ABD ziyareti Moody's'i de etkiledi, olumlu açıklama geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)