E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's iflas eden SVB'nin kredi notunu düşürdü---

Moody's iflas eden SVB'nin kredi notunu düşürdü

Moody's iflas eden SVB'nin kredi notunu düşürdü
11 Mart 2023 - 07:03 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, iflas eden Silikon Vadisi Bankasının (SVB) kredi notunu düşürdüğünü bildirdi.

Moody's'den yapılan açıklamada, SVB Financial Group ile Silikon Vadisi Bankasının kredi notunun düşürüldüğünü, bunun ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumunun (FDIC), bankaya kayyum atamasından sonra geldiğine işaret edildi.

SVB'nin, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı dün yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.

Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrası bankanın vadeli piyasada da kayıplarının sürmesiyle işlemleri askıya alınmıştı.

FDIC ise piyasalarda düşüşe neden olan SVB'ye kayyum atandığını bildirmişti. FDIC'den yapılan açıklamada, SVB'nin bu yıl iflasa uğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğu kaydedilmişti.

SVB'nin iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri olarak nitelendirilmişti.

Yellen'den SVB'nin iflası sonrası kritik görüşmeler

 

SVB'nin iflası, ABD borsalarını da vurdu

 

Silikon Vadisi Bankası iflas etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yallen12 Mart 2023 10:31

    Artık inandiriciliginiz kalmadı not kuruluslari

  • ALİ KODUŞ12 Mart 2023 10:10

    Muhakkak bu bankanın hisse senetlerinden Moody's da hisseleri olduğu için derecesini çöp yapmamış.satınca bunuda yaparlar.

  • Zafer Karataş12 Mart 2023 04:08

    Derecelendirme kurumları yatırımcılara yol gösterdiklerini iddia ediyorlar güya. Şimdi gemi kayalara bindirmiş ondan sonra beyler bir zahmet not düşürebilmişler. Hepsi aynı çete bunların. 

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL12 Mart 2023 00:01

    Yakında bunların pislikleri diğer bankalara sıçrasında bakın curcunayı.

  • Kerim11 Mart 2023 20:33

    Acaba batak svb nin notunu kaca düşürmüş....aa ya mi...peki. Sifirci moodys in notu kac olmalı...zzzzzxz...

  • AHMET ÖZBİLEN11 Mart 2023 10:29

    Adililer nasıl oluyor Şirket batmış, iflas etmiş ve çöp olmuş notunu düşürüyor.Bu ölmüş ölüyü diritmek demektirdi bu ekonomik olarak mumkün değil.Artık çöp olmuş düşürsen ne olur düşürmesen ne olur.Sistemi kurmuşlar istedikleri gibi dünya yı yönetmektedirler.

  • Rüçhan Serdengeçen11 Mart 2023 09:18

    Günaydınnnn…şirket batmış gitmiş, bunlar daha yeni düşürüyor notu. İflas kararını aciklamadan önce ben batiyorum diye bagıran rasyolardan tespit edemediysen olayı, kapat kepenkleri git zaten. Sözüm ona cok muhim iş yapiyorlar; iflası acikladiktan sonra ben de dusururum notu.

  • Yorgun11 Mart 2023 07:55

    Bu daha başlangıç ABD üretimi kaybetti artık lider çin Ukrayna savaşıda doların bitisinin resmi idi yeni farkına varmaya başladı insanlar