E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Global büyüme güçlendi---

Moody's: Global büyüme güçlendi

Moody's: Global büyüme güçlendi
31 Mayıs 2017 - 08:26 borsagundem.com

Moody's yaptığı değerlendirmede risklerin azalmasıyla birlikte global büyümenin güçlendiğini belirtti

Moody's Investors Service, global büyüme için 2017'de iyileşen görünümün, gelişmiş ekonomliler için bazı en büyük risklerin bastırılması ve gelişmekte olan piyasaların büyümelerini devam ettirmelerinin, sürdürülebilir göründüğünü bildirdi.

Moody's yayınladığı raporda, global ekonominin yüzde 78'ini oluşturan G20 ekonomilerinin 2017 ve 2018'de kollektif olarak yüzde 3,1 büyümesini beklediğini belirtti.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Madhavi Bokil yaptığı değerlendirmede, "Global büyüme, ekonomik verilerin bir dizi gelişmekte olan piyasa ekonosinde yukarı yönlü şaşırtmalarıyla birlikte giderek artan şekilde sürdürülebilir hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Çin'de büyümenin gayrimenkmul yatırımlarını azaltmaya yönelik tedbirler nedeniyle bu yıl yavaş seyretmeye devam edeceğini öngören Bokil, Çin ekonomisinin 2017'de yüzde 6,6 büyümesini beklediklerini vurguladı.

Moody's Hindistan ekonomisini ise bu yıl yüzde 7,2 ve 2018'de yüzde 7,7 büyüyeceği tahmininde bulunurken gelecek 3-4 yılda büyümenin yavaş yavaş yüzde 8 civarına hızlanacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)