E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMoody's, Ericsson'un notunu 'çöp' seviyesine indirdi---

Moody's, Ericsson'un notunu 'çöp' seviyesine indirdi

Moody's, Ericsson'un notunu 'çöp' seviyesine indirdi
03 Mayıs 2017 - 18:43 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsveç merkezli telekomünikasyon şirketi Ericsson’un kredi notunu çöp seviyesine indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, artan rekabet nedeniyle kârı son dönemde önemli ölçüde azalan Ericsson AB’nin kredi notunu çöp (junk) seviyesine indirdi. Ericsson’un Ba1 olan kredi notu da Baa3’ya çekildi.

Moddy’s 2005’te de Ericsson’un kredi notunu çöp seviyesine indirmişti. 2014’te kredi notu A3 olan şirketin notu, yedi ayda üçüncü defa indirildi.

Kararın Ericsson’un yeni CEO’su Borje Ekholm’un yeni yatırım planları açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor.

Açıklama sonrasında Ericsson’un Stockholm’deki hisse değeri yüzde 2.7 düştü. Şirketin geçen yıl maliyetleri düşürmek amacıyla İsveç'te 3 bin kişiyi işten çıkarmayı ve üretimi frenlemeyi planladığı kaydedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tilki04 Mayıs 2017 09:04

    sayin kunduz uretim yapmiyorlar gsm de evet turkiyedeler fakat teknoloji uretmiyorlar. NGN(next generation network) teknolojisinde dunyada ustlerine kimse yetisemez

  • kunduz 04 Mayıs 2017 06:02

    Sayın tilki, Ericsson Türkiye'de 1890 yılından beri faaliyet gösteriyor. Istanbul, Ankara ve İzmir'de ofisleri var.

  • tilki03 Mayıs 2017 20:08

    moodys saçmalamış şuan teknoloji olarak dünyada çok ilerideler sadece yapacakları tek bir şey var türkiyeye taşınsınlar teknolojiyi burda üretsinler çinli huawei ve zte yi piyasadan silerler.