E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoody's: Ekonomideki politika değişikliği olumlu---

Moody's: Ekonomideki politika değişikliği olumlu

Moody's: Ekonomideki politika değişikliği olumlu
08 Aralık 2020 - 14:12 borsagundem.com

Moody's'den ekonomi politikaları ile ilgili bir açıklama geldi. Türkiye'nin ekonomi yönetiminde yaptığı politika değişiminin pozitif olduğu belirtilen açıklamada, "Uzun vadede devam ettirilmedikçe, yapısal değişim muhtemel değil." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası kredi kuruluş kuruluşu Moody's, Türk hükümetinin, ekonomi yönetiminin yaptığı politika değişikliklerine rağmen, kredi notu, kredibilite konusunda zorlukların devam edeceğini bildirdi.

Moody's'in değerlendirmesinde, Türkiye'nin daha ortodoks parasal ve mali politikaya doğru yönelmesine doğru yöneldiğini belirttiken, "Ancak, politikalar uzun vadede devam ettirilmedikçe, bu oldukça belirsiz, şüpheli değil." ifadelerini kullandı.

CUMA GÜNÜ PAS GEÇTİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne uygulama güncellemelerini yapılmadığını duyurmuştu.

Moody's takviminde Türkiye'nin kredi notuyla ilgili değerlendirme için 4 Aralık tarihi verilmişti ancak kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinde, bazı kredi notu ve görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı yapılacak gelmiyor.

11 EYLÜL'DE NOTU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Kuruluş, daha önce de takviminde yer alan 5 Haziran tarihinde Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne hazırlık güncelleme yapmamış ancak 11 Eylül'de sürpriz bir kararla takvim dışı bir değerlendirmeye Türkiye'nin kredi notunu 'B1'den' B2'ye düşürmüş ve not 'negatif' olarak bırakmıştı.

Yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe B2 notu, Türkiye tarihinin en düşük değilu. 2001 krizi sırasında bile bu değil görülmemişti.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye "Gerçeği gör" mesajı

 

Euro Bölgesi'nde istihdam üçüncü çeyrekte arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello09 Aralık 2020 00:44

    Çalış seninde olur modunu, kullanmıştır...not artışı gibi bir sinyal bile yok..bu kadar mı ekonomimiz kötü.. gelecek sefere bakacağız artık.

  • Fedai08 Aralık 2020 15:06

    Türkiye,yi hala imf,ye el açtiramanizya ona yanın siz eski Türkiye yok artık unutun...

  • Bekir08 Aralık 2020 14:55

    Ülkenin varlıklarını satmak sizin için olumlu tabi.

  • Türkoğlutürk08 Aralık 2020 14:47

    Hem ihtiyacımız yok havasında hem niye arttırmadın noktasında.yap reformu elini tutanmı var.ama yapmayacak.yapacakmı gibi yapıyor.yalan dolan .

  • ZEYREK ZEMHERİ08 Aralık 2020 14:37

    İşte böyle imana gelin.az kaldı 2-3 sene sonra sizi hoplatacağız ayaklarımıza kapanacaksınız.

  • Veli08 Aralık 2020 15:47

    2-3 sene sonra satılmamış bir donunuz kalmazsa iyi. İş sahasımı yarattı hükümet ne yaptıda iyi olacağız.

  • demir ceyhan08 Aralık 2020 14:33

    Eee notu niye artırmadınız? Hala yerinde duruyor.

  • Halil 08 Aralık 2020 14:25

    #krdmd = #halkb Fiyata geldi, #halkb 20 tl iken #krdmd 1 tl idi. Bu banka şikayetleri dikkate almıyor. Yatırımcısı için tedbir almıyor. Umurunda bile değil.