E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoody's: Döviz rezervlerinin erimesi kredi notunu düşürür---

Moody's: Döviz rezervlerinin erimesi kredi notunu düşürür

Moody's: Döviz rezervlerinin erimesi kredi notunu düşürür
01 Nisan 2019 - 09:39 borsagundem.com

Moody's, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki erimenin Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası'nın 28 Mart'ta günü açıkladığı haftalık raporunda yer alan  verilerin altın ve döviz rezervlerinin 22 Mart haftasında 2 milyar dolardan fazla düştüğüne işaret ettiğini belirten Moody's, önceki  hafta da rezervlerin yaklaşık 6 milyar dolar düştüğünü hatırlattı.
 
Türkiye'nin brüt ve net rezervlerinin hali hazırda çok düşük  seviyede bulunduğunu belirten Moody's, rezervlerin 2018 sonu itibariyle  olan kısa vadeli dış borçların yarısından az olduklarına dikkat çekti  ve rezervlerde düşüşün Türkiye'nin dış kırılganlığını artırdığını  savundu.
"Buna ek olarak, rezervlerde düşüş TCMB'nin yerel seçim öncesinden  yerel döviz piyasasına müdahale ettiğine işaret ediyor" değerlendirmesini yapan Moody's, lirayı desteklemek için müdahalenin TCMB'nin uzun süredir  devam ettirdiği kurların serbestçe dalgalanmasına izin verme politikasına aykırı olduğunu vurguladı. Moody's, TCMB'nin müdahelesinin Banka'nın  şeffaflığı ve bağımsızlığı konusunda kuşkuları, sorulaı ortaya  çıkardığını da ifade etti.
     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim02 Nisan 2019 02:38

    Millete rezerv para diye bosa faizle doviz tutturup dolara talep yarattiriyorlar.bos yere dovize faiz odettiriyorlar rezev diye tutacagima borcumu oder gecer giderim.dovize saldiri oldugunda hangi ulke dayanabildi rezervim var diye rusya mu cin mi ...anca faiz artisiyla durdurabildiler

  • Volkan01 Nisan 2019 12:50

    Moofy's tam bir manipulatırsun. Fitch bile senden daha makul. Bankalar sağlam dedi. Sen istiyorsun ki merkez dolar satmasın senin adamların satsın ucuza şirketleri ele geçirsin.

  • wallstreet01 Nisan 2019 12:01

    Moodys, serbest piyasa diye derdin varsa git anlat bizim vatandasa da gelismis dunyada borsalarin bu seviyelerde olmasinin nedeni hisseleri uatirimcilarin degil de merkez bankalarin satin almasi oldugunu...hayatiniz yalan ve santaj ile ulkeleri kucakta tutmak cunku yahudi mafyasinin maymunlarisiniz

  • Talip01 Nisan 2019 12:32

    Güçlendirir döviz rezervini madem piyasaların belli bir çizelgesi var sen buna uyamıyor san düşecek tâbi notun öğrenmişsiniz bi dış güç hikâyesi her olumsuzluğu buna bağlıyorsunuz bu kolay tâbi. bir şeyler üretip kazanalım zor yatarak vergi almak buraya kadar işte...

  • Baddal gazi01 Nisan 2019 09:47

    Saliverin benjamin amcayı