E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's Çin'in not görünümünü düşürdü---

Moody's Çin'in not görünümünü düşürdü

Moody's Çin'in not görünümünü düşürdü
02 Mart 2016 - 06:55 borsagundem.com

Moody's Çin'in kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e düşürdüğünü açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Çin'in kredi notu görünümünü "durağan"dan "nagatif"e düşürdü. Moody's, bu adımı atarken, ülkenin artan borç yüküne dikkat çekti ve hükümetin, liderlerin ekonominin 5 yıllık yol haritasını çıkarmak için toplanmalarından önce, reformları uygulama kabiliyetini sorguladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hükümetin mali gücünün, sorunlu kamu kuruluşlarının yükümlülüklerini üzerine alması durumunda baskı altında kalabileceğini ve sermaye çıkışlarının, politika yapıcıların son 25 yılın en zayıf büyümesini gösteren ekonomiyi desteklemek için imkanlarını kısıtladığını belirtti. Moody's, ayrıca, hisse senedi ve döviz piyasalarına devlet müdahalelerinin, liderlerin reformlara yönelik taahhütleri konusunda belirsizlik yarattığına da dikkat çekti.

Piyasanın ülke kredi not görünümünün düşürülmesine olan tepkisi sınırlı kaldı, ancak bu adım, iktidardaki Komünist Parti'nin, borç seviyelerinin GSYİH'nın yüzde 247'sine çıkarak daha önce görülmemiş yüksekliğe tırmandığı bir dönemde, Asya'nın en büyük ekonomisini iyileştirebileceğine ilişkin yatırımcı endişesinin arttığını işaret ediyor. Çinli liderler, yaklaşık 2 hafta sürecek olan toplantılarına Cumartesi günü başlayacak. Bu toplantılarda, ülkenin karşı karşıya bulunduğu ekonomik güçlüklerin nasıl aşılacağı ve 2020'ye kadar kişi başına milli gelirin iki katına çıkarılacağına ilişkin hükümet taahhüdünün nasıl gerçekleştirileceği görüşülecek.

Moody's'in kıdemli başkan yardımcısı Marie Diron, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Hükümetin şokları absorbe edebilme yeteneği azalmakta ve biz negatif görünüm ile bunu işaret etmek istiyoruz" dedi ve "Yetkililer reformlarda geri adım attı ve bu durum belirsizlik yaratıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Moody's, Çin'in Aa3 olan ülke kredi notunu ise teyit etti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)