E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's: Brexit'teki belirsizliğin uzaması ihracatçılar için riski artırdı---

Moody's: Brexit'teki belirsizliğin uzaması ihracatçılar için riski artırdı

Moody's: Brexit'teki belirsizliğin uzaması ihracatçılar için riski artırdı
16 Ocak 2019 - 08:04 borsagundem.com

Brexit anlaşmasının parlamentoda reddedilmesinin ardından Moody''ten uyarı geldi. Moody's uyarısında, ""Brexit belirsizliğinin uzaması Birleşik Krallık'tan ihracatçılar için riski artırdı" denildi

Britanya'da Avam Kamarısı'nın ezici bir çoğunluk ile Başbakan May'in Brexit anlaşmasını reddetmesini değerlendiren Moody's Investors Service, geri çekilme anlaşmasının reddedilmesinin Brexit belirsizliğinin uzaması anlamına geldiğini ve bunun Birleşik Krallık'tan ihracçılar için riski
artırmakta olduğunu söyledi.

Dünkü oylamadan çıkan sonucun Birleşik Krallık ile AB arasında ilişiler konusunda belirsizlik dönemini daha da uzatacağına dikkat çeken Moody's, bunun not verdiği birçok ihracçının notları için negatif bir durum olduğunu vurguladı.

Anlaşmasız Brexit senaryosunun gündeme gelmesi halinde Birleşik Krallık'ın ve diğer etkilenen ihracçıların kredi profillerini resmi olarak gözden geçireceğini belirten Moody's, Madde 50'nin uzatılmasının da belirsizliğin uzayacak olması nedeniyle kısa vadede kredi notlarına negatif etkisi olacağını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)