E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoody's: BDDK'nın açıklaması bankalar üzerinde baskıyı artıracak---

Moody's: BDDK'nın açıklaması bankalar üzerinde baskıyı artıracak

Moody's: BDDK'nın açıklaması bankalar üzerinde baskıyı artıracak
23 Eylül 2019 - 10:07 borsagundem.com

Moody's, BDDK'nın bankaların takip hesabına aktarması gereken kredilerle ilgili açıklamasının Türk bankaları üzerindeki baskıyı artıracağını öne sürdü.

Moody's, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), takip  hesaplarına aktarılması gereken 46 milyar liralık krediler için zarar  karşılığı ayrılması yönünde bankalara bildirimde bulunmasını değerlendirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, sorunlu kredilerin yeniden sınıflandırılmasının Türk bankaları için karlılığı azaltacak varlık riskinin arttığını ortaya koyduğundan negatif olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan23 Eylül 2019 13:54

    ASYA BANK UNUTTUNUZ :HERHALDE :O YAZDIGINIZ BANKALAIN TOPLAMI KADAR MALI OLAN :BANKA :TMSF :DE :DEGERLENSINMALLARI::SAYIN BBDK...KÜÇÜK YATIRIMCI  BAYRAM YAPSIN

  • hakan23 Eylül 2019 10:13

    ORTAK VE KUCUK OLCEK BANKALARIN KONSOLIDASYON YASAMASI LAZIM ,BIRLESMELERI KACINILIMAZ .COK FAZLA BANKA VAR TEB ,DENIZBANK ,FORTIS ,FIBA ,SEKERBANK ,ANADOLU BANK ,ICBC BANK ARALARINDA BIR BIRLESME SURECI BEKLIYORUM 

  • UZMAN23 Eylül 2019 14:44

    Çok özür, İş Bankası'nı unutmakla ben de naiflik yapmış oldum. Kamu bankaları hariç yabancı ortağı olmayan iki banka İş Bankası ve Anadolubank'tır.

  • UZMAN23 Eylül 2019 14:27

    Çok beklersin. Bu bankaların ortaklık yapıları hakkında hiç bilgin yok galiba. Artı Fortis mi kaldı Allah aşkına? Anadolu haricindeki diğer hepsinin ana ortağı büyük yabancı uluslarası bankalardır. Birleşmelerini beklemek büyük naiflik, eşyanın doğasına da bankaların tüzüklerine de kanunlara da aykırı bir iş o. Anadolu dersen, o da ülkedeki tamamı Türk sermayesine sahip tek bankadır, Habaş grubuna aittir, patron bankasıdır, ve sahibi kessen ortaklık ve hisse satışına yanaşmaz.