E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMoody's Anadolu Efes'in notunu indirdi---

Moody's Anadolu Efes'in notunu indirdi

Moody's Anadolu Efes'in notunu indirdi
20 Kasım 2013 - 16:46 borsagundem.com

Moody's Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.'nin uzun vadeli kredi notunu 'negatif'e indirdi

Moody's Investors Service Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.'nin uzun vadeli kredi notunu Baa3 olarak teyit ederken görünümü 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.
Moody's, Efes'in ana pazarları olan Rusya ve Türkiye'de akkolü içecek satışlarına yönelik sıkı düzenlemelerin Rusya'da bira satış hacminde düşüşe ve pazar kayıplarına yol açtığını belirtti. Bunun
uluslarasası bira operasyonlarından kayda değer derecede zayıf EBITDA rakamları ile biraraya geldiğini ifade eden Moody's analisti Martin Kohlhase, "Bu gelişmeler Efes'in 2013'ün ilk 9 ayındaki faaliyet ve finansal performansını önemli oranda etkiledi. Görünümün negatife değiştirilmesi, bu gelişmelerin bastırılmış EBITDA seviyeleri gibi bazı etkilerinin, son dönemde açıklanan Rusya'da kapasite kapatma gibi karşı tedbirler tarafından dengelenmedikçe, orta vadeli yapısal bir etkisi olmasını bekliyoruz" değerlendirmesin bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 208,90
En Yüksek: 211,10
En Düşük: 206,00
Değişim 0,43 %
FK: 5,59
PD / DD: 1,92
İşlem Hacmi 507.229.834
Toplam Adet: 2.428.544
Ağırlıklı Ort.: 208,74
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)