E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: AB çelik pazarı küçülecek---

Moody's: AB çelik pazarı küçülecek

Moody's: AB çelik pazarı küçülecek
08 Ekim 2019 - 08:31 borsagundem.com

Moody's'e göre Avrupa Birliği çelik pazarı 2020'ye kadar yüzde 2 küçülecek

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, zayıf otomotiv satışlarının AcelorMittal ve diğer Avrupalı çelik üreticilerini bu yıl ve gelecek yıl vuracağı konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, Moody's'in yatırım hizmetleri öngörüsü Batı Avrupa hafif araç satışlarının 2019 yılında %2, 2020 yılında %3 oranında gerileyeceğini ve bunun da katma
değeri yüksek çelik istemini zayıflatacağını dile getiriyor.

1 Ekim'de yayınlanan raporda "Kalıcı istem zayıflığı ve çelik satışlarından beklenen kar daralması öngörünün negatif kalmasına neden oluyor. Avrupa çelik sektörü için gelecek 12-18 aylık öngörümüz
olumsuz. Önümüzdeki 12-18 aylık dönemde, üretim artı dışalım eksi dışsatım olarak ölçülen AB görünür çelik tüketiminin %2 dolayında daralacağını öngörüyoruz" ifadesi yer alıyor. 

Moody's analistleri Goetz Grossmann ve Christian Hendker, 'Otomotiv endüstrisi, Avrupa'nın özellikle yüksek katma değerli yassı çelik üreticileri için önemli bir müşteri' açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)