E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMoody's, 4 büyük enerji şirketinin kredi notunu negatife çevirdi---

Moody's, 4 büyük enerji şirketinin kredi notunu negatife çevirdi

Moody's, 4 büyük enerji şirketinin kredi notunu negatife çevirdi
01 Nisan 2020 - 21:20 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Shell, BP, Total ve Equinor'un kredi notu görünümlerini negatife çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz üreticilerinden olan Shell, BP, Total ve Equinor'un kredi notu görünümlerinin negatife çevrildiğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, BP'nin kredi notunun "A1", Shell'in "Aa2", Equinor'un "Aa2", Total'in ise "Aa3" olarak teyit edildiği, şirketlerin kredi notları görünümlerinin ise durağandan negatife çevrildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki düşüşün bu yıl şirketlerin finansal profillerini etkileyeceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan02 Nisan 2020 06:05

    Bu derecelendirme firmalarının şu salgın sırasında not indirmelerine izin verilmemesi lazım. Sonucta mücbir sebeb sırasında not indirmek resmen adilik.Nasıl herkes herşeyi erteliyor bunlarda not değerlendirmelerini 6 ay ertelemeli. Akbaba gibi hemen üşüştüler ortaya adiler.

  • ekonomist/stratejist01 Nisan 2020 21:30

    Fitch Moody's ve Standards Poors Türkiyeyi not değerlendirmesinde eksiye boğacak zaten garanti. İngiltere'yi acimayan Fitch bizi hiç acimaz.