E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMomentumu arkasına alarak güçlenen sektörler---

Momentumu arkasına alarak güçlenen sektörler

Momentumu arkasına alarak güçlenen sektörler
19 Mart 2021 - 10:41 borsagundem.com

Küresel ekonomilerdeki geri dönüşle birlikte yatırımcıların yükselmesini beklediği değerinin altındaki hisselere yönelik yatırımlar da artıyor. Rotasyonun hızlanmasıyla birlikte değer hisseleri momentumu da arkasına alıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomik toparlanmanın etkilerinin hissedilmeye başlanmasıyla birlikte borsalarda ciddi bir değişim süreci başladı. Dev teknoloji hisselerinin yüksek enflasyon beklentileri nedeniyle uzun vadeli fiyat kazanç beklentilerinin erimesi yatırımcıları değerinin altında olan ve ekonomik toparlanmanın oluşturacağı döngüden fayda sağlaması beklenen hisselere yönlendirdi. MarketWatch’un haberinde ABD merkezli yatırım danışmanlığı firması Alliance Bernstein değer hisselerine yönelik bu tercihin piyasa momentumuyla da birleştiğini belirtiyor.

Alliance Bernstein analistleri Çarşamba günü yayınlanan bir araştırma notunda, yatırımcılar portföylerini değerinin altındaki hisselere dönüştürmeye yönelik bir tavır gösterdiğini belirtti. Analistler bu sayede piyasanın bu kısmındaki hisse senetlerinin nadir bir kombinasyon momentum faktörünün özelliklerini almaya başladığını ve bunun yatırımcılar için iyiye işaret olduğunu söyledi. Bernstein analistleri değer yatırımları için oldukça iyi bir dönemin başladığını belirtti.

Analistler bu yatırım modeli sayesinde birçok yatırımcının değer ve momentum faktörleri arasındaki uzlaşma sayesinde ucuz fakat bilanço ve fiyat momentumu olan hisselere yöneldiğini belirtiyor. Bernstein analistleri söz konusu analizlerinde, Bu oldukça başarılı bir kombinasyon” ifadelerine yer verdiler.

Yatırımcılar, ekonominin korona virüs pandemisinin etkilerinden kurtulmasıyla bilanço veya satış büyümesi açısından değer sunduğu görülen hisse senetlerine yönelik bir rotasyon sürecinin içerisine girdiler. Geçen yıl evden çalışma eğiliminden yararlanarak sert bir şekilde yükselen hisse senetleri ise bu momentumdan negatif ayrıştırıyorlar.

Alliance Bernstein analistleri, "Piyasalardaki durum ticaretin yeniden açılması ve makro görünümün iyileştirilmesiyle yönlendiriliyor ve bu süreç doğrudan nominal getirilerin sürekli artması, dikleşen bir verim eğrisi ve artan enflasyon beklentileriyle bağlantılı. Taktiksel olarak değer hisselerinde uzun vadeli pozisyondayız ve daha fazla ileriye gidilecek bir alan olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Küresel borsalardaki söz konusu rotasyon sürecinden hem değer hem de ivme açısından en fayda sağlayan sektörler otomotiv, bankalar, enerji ve ham madde sektörlerini içeriyor. Enerji, ham madde ve finans sektörlerinin yanı sıra tüketici tercihleri sektörü, son altı ay içinde bilanço tahminlerinde en büyük artışların olduğu sektörler. Hisse fiyatı performansları bu bilanço beklentilerindeki yükseliş tarafından yönlendiriliyor.

Bernstein analistleri, değerinin altındaki hisselerde görülen bu rotasyon zemininin "tarihteki herhangi bir dönemden çok farklı” olduğuna dikkat çekiyorlar. Analistler, “Çok farklı bir politika ortamındayız ve muhtemelen enflasyon rejiminde çok daha büyük bir değişimin başlangıcındayız” ifadelerine yer verdiler.

Tüm bu verilerle birlikte değerinin altındaki hisselerin daha önceki geri dönüşleriyle karşılaştırılmasında da fayda var. Değerinin altındaki hisselerde şu sıralarda görülen rotasyon 2008 Küresel Finans Krizi sonrasındaki geri dönüş olan 2009 yılından bu yana en büyük rotasyonu işaret ediyor.

ABD tahvil getirilerine yukarı yön korunuyor

 

Petrol fiyatlarında sert düşüş

 

JP Morgan faiz indirimi için tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir19 Mart 2021 11:26

    öyle bir rüzgar aldılar ki, yerlerinde çakılıp kaldılar, bankalar sürünüyor, holdingler sürünüyor, tcell, tüpraş, aselsan sürünüyor, oysa 5 para etmez hiseler  4 e, 5 e katladı