E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji"Moleküler İçecek Yazıcısı" ile istediğimiz içeceği yapmak mümkün---

"Moleküler İçecek Yazıcısı" ile istediğimiz içeceği yapmak mümkün

Moleküler İçecek Yazıcısı ile istediğimiz içeceği yapmak mümkün
05 Eylül 2022 - 03:32 borsagundem.com

Cana adlı bir firma, binlerce farklı içecek yapabildiğini iddia ettiği kapsül kahve makinelerine benzeyen Cana One adlı tezgah üstü "moleküler içecek yazıcı" ürününü tanıttı.

Evren'de bulunan her cisim atomlar ve moleküllerden oluşuyor. Bu moleküllerin dizilimlerinin farklı kombinasyonları ile farklı nesneler oluşuyor. Eğer bu molküller doğru sentezlenebilinirse her şeyin kopyasını oluşturmak mümkün hale gelebilecek. Webtekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberinde Cana adlı Amerikan firmasının da iddiası tam olarak bu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Eylül 2022 07:30

    Bu hayaller uzayda başladı. Bir gün büyük bir ingiliz anahtarı astronottarafından uzay modülü tamirinden ellerinden kaydı uzay boşluğuna. sadece basit bir kocaman vide sıkılması gerekli idi. Başka yetek yok. çünkü uzaya 1 kg yük taşımak bile yüzbinlerce dolar maliyeti masrafı demek. Zaten uzaya gönderilecek kg her uçuşta sınırlı ve belli. Bilim insanları yeni uzay mekiği ile ingiliz anahtarı gönderdiler ve olay aylar sonra çözüldü. Ama bir ders çıktı.  3d yazıcılar. Sadece 3d yazıcı ve kartüşları oluşturuldu. ve uzaya gönderildi. Böylece gerekli görevlerde gerekli ürünler uzayda astronotlarca oluşturulmaya başladı. Böylece gereksiz yük taşıma durdu. Hammadde hafif masrafsız, bütün işlerde nasa dan yazıcıya aktarılıp istenen ürün üretildi... Bu mantıkla meta ortamda beğendiğin tişort evinde 3d yazıcın ile basılabilecek. Bu ürünler içecekler, yiyecekler, ev eşyaları, yani gelecekte  herşey değişecek. meta+coin alanında silikon vadide çalışmalar var hep...