E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoise suikastçilerinin ABD'de eğitim gördüğü ortaya çıktı---

Moise suikastçilerinin ABD'de eğitim gördüğü ortaya çıktı

Moise suikastçilerinin ABD'de eğitim gördüğü ortaya çıktı
15 Temmuz 2021 - 20:53 borsagundem.com

Haiti Devlet Başkanı Jovanel Moise suikastı ile ilgili gözaltına alınan Kolombiyalı askerlerden bazılarının ABD'de eğitim gördüğü ortaya çıktı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Kenneth Hoffman, "Eğitim veri tabanlarımızı incelediğimizde, bu (Moise suikastı) soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alınan bazı Kolombiyalı kişilerin, Kolombiya Silahlı Kuvvetlerinin aktif üyesi olarak görev yaparken, ABD askeri eğitim ve öğretim programlarına katıldığını tespit ettik." ifadesini kullandı.

İncelemenin devam ettiğini belirten Hoffman, konuya ilişkin başka detay vermeyeceğini ifade etti.

ABD ordusunun, Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayipler'den müttefik ülkeleri temsil eden binlerce askere rutin olarak eğitim verdiğini aktaran Hoffman, "Bu eğitim, insan haklarına saygıyı, hukukun üstünlüğüne uyumu ve demokratik olarak seçilmiş sivil lidere bağlı askerleri vurgular ve teşvik eder." dedi.

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz'da silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı.

Operasyonlar kapsamında polisle çatışmaya giren 10 şüpheli öldürülürken şimdiye kadar 17'si Kolombiyalı 19 kişi gözaltına alınmıştı.​​​​​​​

Haiti Cumhurbaşkanı Moise'ye suikast

Biden, Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikastı kınadı

Haiti Devlet Başkanı'na suikast şüphelilerinden 4'ü öldürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu16 Temmuz 2021 00:03

    Dünyadaki bütün pisliklerin arkasında bu adiler var zaten hiç şaşırmadım. Bir gün gelecek insanlık yeter artık diyecek ama ne zaman?

  • HSN Akbük 15 Temmuz 2021 23:33

    Şaşırmamak lazım 15 Temmuz da ABD nin türkiyeyi bitirmenin tuzağıydı ABD daha çok tehlikeli 3 kuruş kazanıcam diye vatanı satanlar var Allah halkımızı bunların tuzağına düşmekten korusun

  • Murat15 Temmuz 2021 21:01

    Şaşırdım Herhaltın altından bu kefere ABD çıkıyor.