E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMogherini'den Ankara'yı kızdıracak Afrin açıklaması---

Mogherini'den Ankara'yı kızdıracak Afrin açıklaması

Mogherini'den Ankara'yı kızdıracak Afrin açıklaması
07 Şubat 2018 - 04:06 borsagundem.com

Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'nı 'saldırı' olarak nitelendiren AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, YPG'nin terör örgütü olmadığını söyledi

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü operasyondan endişe duyduklarını belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP), Türkiye'deki insan haklarının durumunun ve Afrin'e yönelik operasyonun ele alındığı oturumda konuşan Mogherini, "Suriye'nin kuzeyinde açılan yeni cepheden derin edişe duyuyoruz. Yeni cephelerin açılması çözüm değil ve korkarım ki Türkiye'yi daha güvenli kılmayacak" dedi.

'AFRİN SALDIRISI' İFADESİNİ KULLANDI

Zeytin Dalı Operasyonu için ‘Afrin saldırısı' ifadesini kullanan Mogherini, iç ve dış dengeler ile olası siyasi müzakerelerin bundan etkilenmesinden endişelendiklerini dile getirdi. Mogherini, "Şiddetteki yeni tırmanış olası siyasi çözüm şansını uzaklaştırabilir" diye konuştu.

Türkiye inanılmaz sınamalarla karşı karşıya olduğunun altını çizen ve Suriye'deki savaşın henüz sona ermediğine dikkat çeken Mogherini sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm askeri eylemler BM listesinde yer alan terör örgütlerine odaklanmalı, diğerlerine değil ve barışın sağlanmasını daha da zorlaştırmamalı. AB, Suriye'nin birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne bağlı olmayı sürdürüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul07 Şubat 2018 09:23

    ZATEN P.K.K. P.Y.D. ONLARIN KURDUĞU DESTEKLEDİKLERİ İŞGALCİ TÖRERİST ÖRGÜT KENDİ VATANDAŞLARI ONLARLA BERABER ÜLKEMİZE KARŞI SAVAŞIYOR HAYİNLER SAHTEKARLAR TÖRERİSTLER