E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaModerna popüler kalmaya devam ediyor---

Moderna popüler kalmaya devam ediyor

Moderna popüler kalmaya devam ediyor
02 Temmuz 2021 - 07:44 borsagundem.com

Moderna'nın Kovid-19 aşısı Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı da dahil olmak üzere yeni ortaya çıkan diğer varyantları nötrleştiren antikor üretti. Bu haberlerden sonra geçen seneden beri değerini %265 artıran hisse yükselişine devam etti.

Moderna'nın Kovid-19 aşısı laboratuvarda yapılan bir araştırmaya göre ilk defa Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı da dahil olmak üzere yeni ortaya çıkan diğer varyantları nötrleştiren antikor üretti. Araştırma ilk aşama denemelerde aşının ikinci dozunu olduktan bir hafta sonra sekiz katılımcıdan alınan kan örnekleri üzerinde yapıldı ve aşı ilk defa Hindistan'da ortaya çıkan Kappa ve Gamma'yı da içeren aynı soydan üç varyanta ve ilk defa Güney Afrika'da görülen Beta varyantının diğer mutasyonları da dahil olmak üzere tüm varyantlara karşı antikor üretti. Moderna CEO'su Stéphane Bancel, "Yeni veriler ümit veriyor ve Moderna'nın Kovid-19 aşısının yeni tespit edilen varyantlara karşı koruyucu kalmaya devam edeceğine olan inancımızı güçlendiriyor" dedi.

Bu haberlerden sonra geçen seneden beri değerini %265 artıran hisse yükselişine devam etti. Dünü 234,98 $ la kapatan hisse açılış öncesi için 17 analist TUT tavsiyesi veriyor. Hissenin yıl başından bu yana gördüğü en yüksek seviye 245,70 $.  50 günlük ağırlık ortalaması 187,10 seviyesinde olan şirketin 6 aylık bilançosunda 6,08 $ Hisse başı kar açıklaması bekleniyor; 9 aylık bilançosunda ise bu rakam hisse başına 7,33 $. Şirket beklentilerin üzerinde finansal bir tablo açıklaması olumlu ve güçlü trendini korumasına yardımcı olacaktır. Aşılama programlarını tüm dünyada hız kazanması şirket için önemli bir katalizör olmaya devam edecektir.

Peki Moderna (MRNA)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

BOEING uçuşa geçiyor !!!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)