E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriModern ve geleneksel tarımın lideri Agrotech’ten akıllı depo yatırımı---

Modern ve geleneksel tarımın lideri Agrotech’ten akıllı depo yatırımı

Modern ve geleneksel tarımın lideri Agrotech’ten akıllı depo yatırımı
18 Aralık 2023 - 11:51 borsagundem.com

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech, halka arz sonrası başlattığı yatırım hamlesini sürdürüyor. Şirket son olarak 695 milyon lira değerindeki akıllı depoculuk şirketini bünyesine kattı.

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş (#AGROT), 695 milyon değerindeki akıllı depoculuk şirketini bünyesine kattı. Şirket satın alma ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklamayı yaptı:

Daha önce ön görüşmeleri olumlu olarak sonuçlanmış olan, İstanbul İli Kağıthane İlçesinde bulunan ve depoculuk alanında faaliyet gösteren AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin 100.000 TL tutarındaki sermayesinin %90'ına tekabül eden 90.000 TL nominal değerli  hisselerinin  41.000.000 TL bedelle satın alınmasına,

- Devir bedeli olan  41.0000.000 TL'nin 180 gün içerisinde satıcılara ödenmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

Şirketimizce %90 oranındaki hissesi satın alınan AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş. İstanbul/Eyüpsultan ilçesinde kiraladığı araziler üzerinde depoculuk faaliyetinde bulunacak olup, söz konusu depoların inşa çalışmaları devam etmektedir. Anılan şirketin depoculuk faaliyetlerine fiili olarak 2024 yılının ilk aylarında başlaması planlanmaktadır. AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin faaliyetlerine başlaması için ayrıca gerekecek kaynağın temini konusunda şirketimizce anılan şirkete ayrıca fonlamada da bulunulabilecektir.”

Halka açıldıktan sonra önemli yatırımlarla ismini duyuran AGROT, kısa bir süre önce de yıllık 46 bin ton üretim kapasitesi olan granül, sıvı, jel ve toz gübre üretim tesisini satın almak için görüşmelerin başladığını açıklamıştı. Tarım ve tarım teknolojileri alanında uçtan uca yerli ve milli büyümeye stratejisi ile hareket eden Agrothec, yeni yatırımla birlikte uluslararası organik gübre üretim sertifikasına ve 100 ‘e yakın gübre lisansına sahip olacak.

Yurt içindeki başarısını globale taşıyan şirketin, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kıbrıs ve Kazakistan başta olmak üzere çok sayıda ülkede önemli yatırımları bulunuyor.

Şirket 4 Aralık tarihinde 300 milyon dolar büyüklüğü olan ihaleye katılma kararı aldığı duyurdu. KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türkmen Telekom firmasının bilgi sistemleri, siber güvenlik ve dijital güvenlik modernizasyonu, yeni ekipman ve güvenlik yazılımı alım ve kurulum ihalesine katılmaya karar verilmiştir” denildi.

Tarım ve yüksek teknoloji şirketi Agrotech’ten stratejik yatırım

Agrotech’den milyarlık ihale açıklaması

Borsa İstanbul’da gong Agrotech için çaldı

Agrotech payları tavan fiyattan açıldı

Agrotech’in halka arzına 3.3 kat talep

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 30,90
En Yüksek: 31,78
En Düşük: 30,58
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 1.007.502.984
Toplam Adet: 32.536.800
Ağırlıklı Ort.: 31,02
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)