E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiModel portföyde banka değişimi---

Model portföyde banka değişimi

Model portföyde banka değişimi
10 Aralık 2021 - 12:40 borsagundem.com

İş Bankası’nda 'AL' önerisi korunarak, Garanti Bankası’nı model portföye İş Bankası yerine ekleyen Yapı Kredi Yatırım, ISCTR’de ve GARAN’da hedef fiyatlarını da yeniledi.

Yapı Kredi Yatırım model portföyünde değişiklik yaptı. İş Bankası‘nda (#ISCTR) “AL” önerisini koruyarak portföyden çıkaran kurum, Garanti Bankası’nı (#GARAN) portföye ekledi.

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan rapor şu şekilde:

Garanti Bankası’nı Model Portföyümüze İş Bankası (C) yerine ekliyoruz.

Garanti’yi Model Portföyümüze ekliyoruz.

Garanti (GARAN TI, 11.86TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 14.60TL

Garanti’yi en beğendiğimiz hisselerden oluşan Model Portföyümüze eklememizin altında yatan ana nedenler: (i) Güçlü sermaye oranları (ii) İhtiyatlı aktif kalitesi tamponları (iii) BBVA’in gönüllü pay alım teklifinin aşağı yönlü riskleri sınırlaması. (iv) Sürdürülebilir ve rakiplerinin üzerinde özkaynak karlılığı gelişimi. Bankanın 2022 yılında %17.7 gibi yüksek bir seviyede özkaynak karlılığı elde etmesini öngörüyoruz ve 2022 tahminlerimiz ışığında 0.6x F/DD ve 3.5x F/K gibi cazip çarpanlardan işlem görmektedir. 2021 net karından yaklaşık %5 temettü verimliliği tahmin ediyoruz.

İşbankası’nı Model Portföyümüzden çıkarıyoruz ancak 'AL' önerimizi koruyoruz.

İşbankası (ISCTR TI, 7.79TL) Öneri: AL, Hedef Fiyat: 8.50TL

İşbankası, Model Portföyümüze dahil ettiğimiz 12 Ekim 2021 tarihinden beri %48 değer kazanırken, BISTBanka endeksinin (XBANK) ise %14 üzerinde performans gösterdi. Hissenin, işlem gördüğü seviyeleri halen cazip buluyor ve 12 aylık hedef fiyatımız 8.50 TL ile AL tavsiyemizi koruyoruz ancak taktiksel olarak hisseyi Model Portföyümüzden çıkarıyoruz.

Analizin tamamı için tıklayınız...

Tav gitti Türk Hava Yolları geldi

 

Havacılık hisselerinde varyantlara karşı döviz gelirleriyle mücadele

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)