E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius'a göre Biden'ın seçilmesi Türkiye gibi ülkeler için iyi---

Mobius'a göre Biden'ın seçilmesi Türkiye gibi ülkeler için iyi

Mobius'a göre Biden'ın seçilmesi Türkiye gibi ülkeler için iyi
06 Kasım 2020 - 13:40 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı spekülatör Mark Mobius, ABD'de Biden'ın başkan olması ihtimalinde ABD hisselerinde düşüş öngörürken, buna karşılık gelişen ülke hisselerinde yükseliş olacağını belirtti.

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, ABD'de seçim sonuçlarının henüz netleşmemesi ve kritik eyaletlerde oy sayımları devam ederken, Demokrat aday Joe Biden'ın başkanlığının ABD hisselerini olumsuz etkilenmesini beklediğini belirtti.

Mobius, Bloomberg'deki röportajında Biden'ın başkanlığı halindeki senaryoda vergilerin artacağını bu durumda yatırımcıların ABD piyasalarında yatırım yapmak istemeyeceğini belirtti. Mobius, böylelikle gelişen ülke piyasalarına oluşacak olan girişlerle bu piyasalarsa ralli yaşanabileceğini söyledi.

"Biden, yılda 200 bin doların üzerinde kazanan insanların vergilerini yükseltmek istiyor. Bu kesim, sermaye piyasalarında aktif olarak yatırım yapan kesim"

Mobius, seçim sonuçlarının gecikmesinin ABD piyasaları açısından yeni bir belirsizlik kaynağı olacağına da dikkat çekti.

Wall Street seçim karmaşasını sevdi

Yatırımcılar belirsizliğin sonunda umut ışığı görüyor

Wall Street'te hisse senetleri niçin yükseliyor

Fitch: Sıkılaştırma hamleleri TL için yetersiz

Ağaoğlu: Dövizde kendini korumanın yolu vadeli piyasada

Borsa İstanbul'da kur baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş06 Kasım 2020 23:47

    borsa yı da kuruttunuz memlekite bi çekil elinizi memleketten .

  • acacu06 Kasım 2020 17:53

    Sevgili Mark, sermaye zaten halihazırda gelişen ülkelere gidiyor. Sorun güvenip de bize gelmiyor oluşu. 

  • manyak herif06 Kasım 2020 16:02

    türk ve islam dostu biden nın başkanlığı tüm halkımıza kutlu olsun.elimize türk ve amerikan bayrakları alıp sokaklara taşalım ve bu mutlu günü kutlayalım.

  • Metin06 Kasım 2020 14:59

    Ha mehmetali, ha alimehmet, ne fark edecek. Döviz ve altın aşağıya mı gelecek. Ekonomimiz mi düzelecek, üretim mi artacak, ne olacak, hikaye :(  :( 

  • mehmet06 Kasım 2020 14:56

    yatırımcılar neden gelişen piyasalara gidecek bellidir: piyasaya fazlaca sürülen trilyon dolarların gelişen piyasalarda çok fazla ucuzlayan hisselere akacağı aşikar.bu arada biden Türkiye'ye NATO dan çık mı diyecek.. israilin güvenliğini tehlikeye atabilecek en kötü hamle olurdu bu. ve biden' in harbiden sonu olurdu. Reis bey'in işi daha kolay olur.  trump gibi las vegas çocuğuyla AB bile başa çıkamazken Reis onun bütün blöflerini boşa çıkardı.  hem de laf ile değil.. aksiyon yaparak... Allah Reisimizin yardımcısı olsun.

  • Bika06 Kasım 2020 13:46

    ABD'yi zenginler vergilerimizi arttırın diye Trump'a seslendi, para kazanıp vergi vermeme dahisi Trump duymadı.