E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius: Türk hisselerinde muazzam fırsat var---

Mobius: Türk hisselerinde muazzam fırsat var

Mobius: Türk hisselerinde muazzam fırsat var
20 Eylül 2018 - 16:25 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak tanınan Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türk varlıklarının 'çok ucuz' olduğunu belirtti

Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak tanınan Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türkiye varlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mobius Türk varlıklarının ucuz olduğunu belirterek "Şu an gelişen piyasalarda görülen aşağı yönlü hareketten kaynaklı olarak iyimserim. Türkiye şu an çok çok ucuz görünüyor. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Arjantin’de ve para birimi dramatik bir biçimde değer kaybeden, faiz oranlarının oldukça yüksek olduğu ve hisse fiyatlarının düşük olduğu diğer ülkelerde de muazzam fırsatlar var." diye konuştu. 

Türkiye'de tüketici odaklı sektörlerin özellikle ilgi çekici olduğunu belirten Mobius, "Çünkü büyük bir tüketici piyasaya sahipsiniz. Aynı zamanda satması gerekenin çok azını satan şirketleriniz de var. Bence bu an birçok yeniden yapılandırma söylentileri olmasına rağmen ardından bankalara bakmanız gerekiyor. Bankalar Birliği’nin bu problemin üzerine gitmesi de iyi bir şey. Uzun vadede bankalar toparlanacak ve iyi birer fırsat olacaklar." dedi.

"Türkiye bankalarında alıma başladınız mı?" sorusuna Mobius "Başlardım. Ancak şu an yeni bir fon için hazırlık yapıyoruz. Hali hazırda yatırım yapmadık, ancak kesinlikle bakacağız.

Bazı piyasalarda daha fazla aşağı yönlü hareketler görülebileceğini belirten Mobius "Ancak bütün piyasaların aynı olmadığını da unutmamalısınız. Gelişen piyasalarda bazı piyasalar istikrara kavuştu hatta yukarı yönlü hareket ediyor. Bu noktada en ucuzun en iyi fırsat olduğu alanları seçmeliyiz." yorumunu yaptı. Bu noktada Hindistan'ın listenin başında yer alacağını belirten Mobius "Brezilya, Türkiye, Arjantin, Meksika da bu listede yer alıyor. Saydığım bu ülkeler özellikle ilgi çekici." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)