E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMobius tavsiyede bulundu ama dikkat---

Mobius tavsiyede bulundu ama dikkat

Mobius tavsiyede bulundu ama dikkat
12 Kasım 2018 - 09:25 borsagundem.com

Yatırım gurusu Mark Mobius, gelişmekte olan piyasalar için alımda bulunma önerisi verse de genelde dediğinin tersi gerçekleşiyor

Göründüğünden Daha Zor Bir Hafta

Borsa İstanbul kasım ayının ikinci haftasını satıcılı bir seyirle sonlandırdı. Endeks, haftalık bazda % 1.4 gerilerken, dolar kuru % 1 ile haftanın kazandıranı oldu.

Türk piyasalarını iyi bilen yatırımcı Mark Mobius, CNBC'ye verdiği demeçte, gelişmekte olan piyasalardaki hisse senetleri şimdi "çok ucuz" göründüğünü ve bunun bir satın alma fırsatı olduğunu ifade etti. Yorumları ile gerçek arasında genelde fark olan Mobius ile ilgili en ilginç olay, 2010 Kasımında BIST’in 2 ayda % 20 ye varan düşüş yaşayacağını söylemesi sonrasında ertesi gün borsanın % 3 düşmesi ve SPKnın hakkında inceleme başlatması olmuştu. O iki ayda borsa; önce % 8 düşüp sonra yılı aynı seviyede kapatmıştı.

Bugün Türkiye’de 10.00’da Eylül cari açık verisi gelecek. Beklenti 1,5-2,5 milyar dolar arasında olması yönünde. Diğer taraftan ABD Savunma Bakanının, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere dair Kongreye raporunu sunması için bugün/yarın son günler. Bu rapor tamamlanmadan Pentagon'un Türkiye'ye Kongrenin onayına tabi F35 dahil herhangi bir dış silah satışına onay veremeyeceği sınırlaması getirilmişti. Konu ABD’den açılmışken, ABD’de Halk Bankası aleyhine yeni bir davanın hazırlıklarının son aşamaya geldiğine dair basında çıkan haberlerin henüz teyit edilmediğini hatırlatalım.

Bütçesi ret yiyen İtalya, gerekli düzeltmeleri yapıp yarın AB komisyonuna yeniden sunmak zorunda. Son gelen haberler geri adım atacakları yönünde. Bunun için büyüme oranını aşağı çekip diğer kalemlerde otomatik azaltma yolunu seçecekler gibi. Bakalım ne kadar harcamadan vazgeçecekler?

İngiltere’de AB ile ayrılma süreci sancılı olmaya devam ediyor. Anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı yapar gibi geçen süreç İngiltere muhalefetinin hatta iktidar partisinin içinden de tepki çekiyor. Geçen hafta Ulaştırma Bakan Yardımcısı Jo Johnson istifa ederken “İngiltere, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük krizin eşiğinde" demişti. Bugün anlaşmayı tamamlayıp Kabineyle paylaşması beklenen başbakan May, anlaşmayı yetiştiremediğinden toplantıyı iptal etti. Bakalım hafta için neler olacak.

Çarşamba günü ABD’de TÜFE verisi açıklanacak. Isınmış ekonomide enflasyon artmaya devam edecek mi onu göreceğiz.

Gündem yoğun olsa da yeni haftaya sakin bir başlangıç yapılacağı gözüküyor. Cuma seans kapanışıyla birlikte beklentilerin üzerinde bilanço açıklayan BIM, Pegasus ve Vakıfbank’ın endekse göreceli daha iyi performans sergileyebilir.

STRATEJI

88.6 binden gelen yükseliş trendi 96 binden dönünce 94 binde hedge yapmayı önermiştik. Aynen devam! 94 bin yukarı geçerse yine stoplamayı öneririz.

Modelimiz (09:25 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100’ün güne yatay başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..................12 Kasım 2018 12:26

    VE TÜM DENETİMLERİ TABANA YAYIN SAĞLIKDAN .ASAYİŞE KADAR

  • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,12 Kasım 2018 12:24

    OHAAA DİYORUM .OHAAAAAAAA..BİLGİ DENİLEN BI HALT YOK.TAMAMEN SAFLIK APTALLIK TAVAN SEVİYEDE..BUARADA AF KONULARINI GEÇİN 

  • KARTALAĞABEYLİ12 Kasım 2018 12:23

    BU ÜLKENİN ÜZERİNDE TAMAMEN EKONOMİ FİNANSAL OYUNLAR DÖNÜYO.VE BU OYUNLAR TAMAMEN MANİPÜLASYON ÜZERİNE KURULU BI BATIŞ HİKAYESİ UZUN VADEYE DAYALI..BUKADAR OLMAZ.BİLGİSİZLİK TECRÜBESİZLİK BAZ ALINDIĞINDA

  • SURİYELİLERİN TC NUFUS KAYDI TAMAMEN HATALI12 Kasım 2018 12:21

    BU ÜLKENİN TÜM SERMAYE ALT YAPISI MERKEZBANKASININ REZERV KAPASİTE ORANI TAVAN 134 MİLYAR DOLAR.REZERV KAPASİTE ORANLARINI ARTTIRMAK İÇİN ÜLKEDE EKONOMİK ALT TABAN ÜRETİME DAYALI FABRİKASYON VE KONJEKTÖRÜ GENİŞLETMEK GEREK..FABRİKASYON HALKA ARZLAR ŞART.YADA NÜNÜF ARTIŞI Bİ ŞEKİLDE DURDURULMALI YOKSABU İŞLER BÖYLE GİTMEZ

  • KARTALAĞABEYLİ12 Kasım 2018 11:20

    TERSİ OLMUYOR ZATEN YAPANCI GİRİŞLERİNDE SERMAYE PİYASASI BORSADA DEĞER KAYBI OLUYOR YANİ ÖNCESİNDE ARZ VE TALEP OLUŞMUŞ OLUYOR SADECE FARK PİYASA YÖNETİÇİLERİ VE BİREYSEL TÜZEL YÖNETİÇİLER BAZ ALINDIĞINDA FARKLILIK GÖSTERİYOR..PİYASADA TERETTÜT VE PANİKDE VARSA HEMEN SATIYOR KERİZLER