E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis Mobius kararını verdi---

Mobius kararını verdi

   Mobius kararını verdi
03 Mayıs 2016 - 12:04 borsagundem.com

Piyasaların duayen ismi, gelişmekte olan piyasa hisse senedi takımı liderliğini devrediyor

Gelişmekte olan piyasalar duayeni Mark Mobius, Templeton Emerging Markets Group için günlük sorumluluğu devretmeye hazırla­nıyor.

Gedik Portföy Genel Müdürü Halim Çun’un Kurumsal Yatırımcı dergisi için hazırladığı “Fon Dünyası” köşesinde yer alan habere göre,  Mobius gelişen dünya ekibinin icracı başkanı olmayı sürdürürken, Franklin Local Asset Management ClO'su Stephen Dover, yeni kı­demli yönetici olacak. Söz konusu değişikliğin uzun süren bir haleflik planlaması sonucu kararlaştırıldığı ve gelişmekte olan piyasalar hisse senedi ekibini aynı çatı altında toplamak için tasarlandığı düşünü­lüyor.

Mobius, icracı başkan görevini ko­rumanın yanı sıra gelişmekte olan piyasa hisse senedi fonları yöneti­cisi olmaya devam edecek. Şirketin sözcüsü olma rolünü daha da ge­liştirecek. Dover ise yeni görevinin yanı sıra Franklin World Perspectives ve Franklin Global Sukuk fonları ile Ortadoğu Kuzey Afrika, Japonya ve Hindistan stratejilerini de içeren çeşitli gelişmekte olan piyasa hisse senedi fonlarını denetlemeyi sürdürecek. Bu, yılın başından beri gelişmekte olan Piyasa ekibinde ikinci büyük değişiklik olacak. Ocak ayında Franklin Temp­leton fon yöneticilerinin görevlerinde çeşitli değişiklikler duyurmuştu. Bu kapsamda, Mobius tarafından de­netlenen fonlar için çalışan ekiplere portföy yöneticileri eklenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)