E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius: Gelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına girmez---

Mobius: Gelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına girmez

Mobius: Gelişen piyasa hisseleri ayı piyasasına girmez
24 Mayıs 2019 - 16:17 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, gelişen piyasa hisseleri ticaret gerginliğine rağmen ayı piyasasına girmez

Gelişen piyasaların tecrübeli yatırımcısı Mart Mobius, EM hisse senetlerinin ABD ile Çin arasında tansiyonun yükselmesine rağmen büyük bir ihtimalle ayı piyasasına girmeyeceğini söyledi.

Mobius, söz konusu beklentisiyle ilgili olarak, ” Bunun gerçekleşeceğini esas olarak ABD'nin çok iyi durumda olması nedeniyle düşünmüyorum.” dedi.

Ünlü yatırımcı, Nisan zirvesinden bu yana yüzde 10'dan fazla düşen MSCI EM hisse senedi endeksinin yükselişe geçmeden önce yüzde 2 – yüzde 3 daha düşebileceğini belirtti.

Mobius, Endonezya karşısında “çok olumlu gelişmelerden” dolayı Hindistan'ı tercih ediyor. Çin konusunda ise hala birçok iyi fırsat olduğunu düşünüyor.

Hindistan hisselerinde düzeltme bekleyen Mobius, buna karşın Başbakan Modi'nin seçim galibiyeti sonrasında trendin “kesinlikle yukarı yönlü” olacağını tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK24 Mayıs 2019 23:23

    tabi girmez çünkü milleti korkutup dolar bazında bizim borsamızı 1986 seviyesine getirdiniz şimdi alttan yavaş yavaş toplamaya başladınız.zaten borsa böyledir.sabırlı olanlar kazanır sabırsız olan ve panik atakta olanlar ise borsada her zaman kayıp etmeye mahkumdur.borsada lazım olan ve kısa sürede kullanacağın para ile asla ve asla girmeyeceksin.olayın en az 5-10 sene düşünmek gerekmektedir yoksa her zaman kayıp edersiniz.