E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMobius Defacto hissesi aldı---

Mobius Defacto hissesi aldı

Mobius Defacto hissesi aldı
08 Nisan 2015 - 08:24 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mobius, ‘cin çıkarma’ reklam filmiyle dikkat çeken hazırgiyim markası Defacto’nun yüzde 8-9’luk hissesini satın aldı

Gelecek vaat eden pazar ve şirketlere yaptığı yatırımlarla küresel finans çevrelerinin Indiana Jones’u olarak tanınan 41 milyar dolarlık parayı yöneten Franklin Templeton’ın kurucusu Mark Mobius, Türkiye’deki yeni yatırımıyla ‘cin’ çıkaracak. Türkiye’de hem Borsa İstanbul’daki hem de borsa dışındaki birçok şirkette yatırımı bulunan Mobius, şimdi de jean’a savaş açan ve “cin cin çıkacak cin çıkacak” şarkılı reklamlarıyla akıllarda kalan hazırgiyim markası Defacto’ya ortak oldu.

Ünlü yatırımcının Defacto’nun yüzde 8-9’luk hissesine ortak olduğu öğrenildi. Mobius, geçtiğimiz günlerde de Franklin Templeton’ın Washington’daki birimi Darby Private Equity vasıtasıyla, gıda sektörünün en önemli dağıtım şirketlerinden biri olan Koza’yı bünyesine alarak Türkiye’deki üçüncü yatırımına imza atmıştı. Darby, daha önce de Hisarlar ve Orion adlı Türk firmalarına yatırım yapmıştı. Mobious’un Türkiye’de yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımı olduğu belirtiliyor.

YATIRIMCILARIN İŞTAHINI AÇIYOR

Mobius’un yatırım yaptığı gıda dışı modern perakende sektörü son yıllardaki gelişimiyle yatırımcıların da iştahını kabartıyor. Şöyle ki, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) verilerine göre 2014 yılında gıda dışı modern perakende sektörünün cirosu 45 milyar dolara ulaştı. 2015 yılında ise bu rakamın 75 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2003’te kurulan ve 11 yılda hızlı bir büyüme kat eden Defacto’nun 2014 yılı cirosu ise 1.2 milyar TL

HER YIL ORTALAMA % 40 BÜYÜYOR

Ürün fiyatları ağırlıkla 9.90 TL ile 49.90 TL arasında olan Defacto’nun ortağı ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, ocak ayında Habertürk’e verdiği röportajda, her yıl ortalama yüzde 40 büyüdüklerini açıklamıştı. Ateş, şirketin EBİTDA’sının da (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) yüzde 16 olduğunu bildirmişti.

RUSYA’YI GÖSTERİP TÜRKİYE’DEN ALDI

Mobius mart başında yaptığı açıklamalarda Rusya’yı adres gösterip “Rusya’da hayal bile edemeyeceğiniz, büyük paralar kazanabilirsiniz” demişti. Bu açıklamadan sonra Türkiye’de ikinci yatırımına imza attı.

20’Sİ YURTDIŞINDA 260 MAĞAZASI VAR

Marka en ciddi ataklarından birini ise 2014 yılında yaptı. İhsan Ateş, 2014’te 15’i yurtdışında, toplam 65 yeni mağaza açtıklarını söylemişti. Defacto’nun 2014 sonu itibarıyla 20’si yurtdışında olmak üzere 260 mağazası bulunuyor. Ateş, Habertürk’e verdiği röportajda 2015’te Rusya, Fas, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Ukrayna ve Azerbaycan’da mağaza açacaklarını bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)