E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMobilyacılar Atatürk Havalimanı’nı mektupla istedi---

Mobilyacılar Atatürk Havalimanı’nı mektupla istedi

Mobilyacılar Atatürk Havalimanı’nı mektupla istedi
12 Ekim 2019 - 17:41 borsagundem.com

Yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini kaleme aldıkları bir mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, Atatürk Havalimanı’nın kendilerine yeni fuar alanı olarak tahsis edilmesini istedi.

Mobilya sektörü uzun süredir KDV’ye ilişkin beklentilerini kamuoyu ile paylaşıyor. KDV oranlarının dönemsel olarak düşürülmesi yerine sabit tutulmasını isteyen mobilya sanayicileri, son olarak beklentilerini mektup yolu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştı.

Mobilya sektörünün yaşadığı en büyük sorunun KDV konusu olduğunu ifade eden MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği mektupta “Sayın Cumhurbaşkanım, sektörümüzde KDV oranının yüzde 10 bandında sabitlenmesini talep ediyoruz. Bu sayede kayıt dışı işlemlerin azalması ve sektördeki haksız rekabetin önüne

geçilmesi sağlanacaktır. Sektörümüzde mevcut çalışma koşulları nedeni ile peşin ödenen yüzde 18 KDV tutarının 12 ile 18 taksit olarak bizlere dönmesi firmaları finansal krize sokmaktadır” dedi.

KDV sabitlenmeli

Sektörün yapıtaşı hammadde alımlarında KDV oranının yüzde 18, satışlarında ise yüzde 8 oranında olduğunu kaydeden MOSDER Başkanı Balcı mektupta şu görüşlere yer verdi:

“6 ile 18 taksit arasında satılan mobilya ana hammaddesi sunta ve türevleri, nakit veya 3 aylık vade ile alınmaktadır. Aradaki fark mobilya firmaları için çok ciddi bir problem oluşturmaktadır. Yüksek fiyatlar ve sektörümüze göre ağırlaştırılmış ödeme koşulları bizleri zorlamaktadır. Bu doğrultuda hem üreticiyi, hem satıcı, hem de tüketiciyi desteklemek için KDV indiriminin yüzde 10 bandında sürekli olması sektörümüz adına çok olumlu bir adım olacaktır ve ekonomimizi güçlendirmeye devam edecektir.”

Mobilya sektörünün sorunlarını aktarmaya devam eden MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Sektörümüzde risklerimizi minimize etmek için yurt içi müşterilerimizden teminat olarak gayrimenkul ipoteği almaktayız. Fakat bankaların ipotek alımlarında tapu harcından muaf olmaları bizlerden ise ipotek miktarı üzerinden yüzde 1,4 oranında harç alınması özel şirketlere yapılan haksızlıktır bu haksızlığın düzeltilerek özel şirketlerinde ipotek alımlarında harçtan muaf tutulmasını talep etmekteyiz” dedi.

"CNR Fuar alanı yetersiz"

Mustafa Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği mektuplarını, “İstanbul’daki mevcut CNR Fuar alanı kapasite yetersizliği nedeniyle beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir hale gelmiştir. Siz Sayın Cumhurbaşkanımızdan sektörün neredeyse tamamının beklentisi olan eski Atatürk Havalimanı’na ait terminal binalarının revize edilerek fuar alanı olarak sektörümüzün hizmetine sunulmasını talep etmekteyiz” diye noktaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • içim sızlıyor13 Ekim 2019 15:03

    bu haberleri okudukça ve gündeme geldikçe içim sızlıyor sabiha gökçen ve atatürk havalimanı genişletillip aynı seviyeye çıkarılabilirdi ama gerçekler farklı yazık ki bu milletin fakir fukaranın parasını böyle projelere harcayanlara israflara 

  • Tuncay14 Ekim 2019 13:33

    Atatürk havalimanı nerede kapasitesi artırılırdı? Yermi var? Etrafı dolu, şehir içi.. herkes uzman olmuş...

  • rasim13 Ekim 2019 10:36

    İstanbul havalimanının Atatürk hava limanına taşınmasını istiyorum,,adeta işkence çekiyoruz ya,,florya,ataköy deki zenginler rahatsız olmasın diye,yeni havalimanının yapıldığını düşünüyorum.Hiç gerek yoktu,yeni havalimanına.

  • mustafa temiz13 Ekim 2019 00:16

    Milyar dolarlık bir yatırımdı daha yeniydi. O hava alanı biraz daha büyütseler 30 yıl yeterdi. Hala aklım almıyor. Neden yeni hava alanı yapıldı. Taksiyle yeni hava alanına gideceksin. Daha çok yakıt ve araba kullanımı zaman kaybı aktarma yapan yolcular dışarı çıkmayıp para harcamaması. Yani anlayacağın çok buyuk milli kayıp ne amaçla yapıldı yeni hava alanı ben anlamadım belki bizim bilmediğimiz başka sebepleri vardır.

  • Misafir12 Ekim 2019 21:10

    Ne alaka kardeşim, orası istanbul halkına ait ve istanbulluların seçtiği bir başkan var bu ne saygısızlık, siz başkanı atlayıp cumhurbaşkanından ne hakla böyle bir talepte bulunuyorsunuz? İstanbul halkı için Mobilyadan çok daha önemli ve öncelikli konular varken,

  • Emrinlz olur, başka?12 Ekim 2019 21:01

    Orası hiç kimseye veya bir guruba peşkeş çekilemez, istanbullu olarak buna rızamız yok. 16 milyon istanbullunun yararlanacağı bir park olmalı, veya her ihtimale karşı üçüncü havalimanının işlevsiz kalmadı halinde bu haliyle düzenli bakımları yapılarak tutulmalı, yani orda Atatürk ismi ebediyen yaşatılmalı,