E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMnuchin'den Çin'e yeni yaptırım tehdidi---

Mnuchin'den Çin'e yeni yaptırım tehdidi

Mnuchin'den Çin'e yeni yaptırım tehdidi
15 Ekim 2019 - 05:40 borsagundem.com

Trump, Oval Ofis'te Çin Başbakan Yardımcısı He ve heyetini ağırlarken iyi bir anlaşmaya varıldğını belirterek "Bu bir aşk partisi" ifadesini kullanmıştı. Aşk kısa sürdü. Mnuchin imzaya yanaşmayan Çin'i yeni tarifelerle tehdit etti

BORSAGUNDEM.COM

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, cuma günü varıldığı açıklanan anlaşmaya imza atmayan Çin'i, "Aralık'ta yeni tarifeler geliyor" diyerek tehdit etmişti,

Perşembe ve Cuma günleri ABD ve Çin heyetlerinin Washington'daki görüşmelerinde bir anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. ABD Başkanı Trump, Başbakan Yardımcısı Liu He başkanlığındaki Çin heyetini Oval Ofis'te kabul ederken iyi bir anlaşma sağlandığını belirterek, "Şimdu bu bir aşk partisi" ifadesini kullanmıştı. 

AŞK KISA SÜRDÜ

Ancak iki ülke arasındaki aşk kısa sürdü. Pekin yönetimi anlaşmayı imzalamaya yanaşmayarak daha fazla müzakere talebinde bulundu. 

Mnuchin, Çin'in bir ticaret anlaşmasına yanaşmaması halinde Aralık ayında yeni tafifelerin geleceğini açıkladı. Mnuchin Çin'in anlaşmayı imzalamaması halinde 15 Aralık'tan itibaren 156 milyar dolarlık Çin ürününe yeni ek vergi getirileceğini duyurdu. 

Mnuchin'in sözleri geçen hafta açıklanan "birinci aşama" anlaşmanın ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • solmaz kaleli15 Ekim 2019 10:05

    karşında gariban ülke yok öyle garibanlara yaptınığı çin yaptın adamın dalagına kadar alırlar.çin devlet başkanı ne dedi.bizimle uğraşanları kemiklerini derisinden çıkartırırız diye.

  • Oyan15 Ekim 2019 08:14

    sırf piyasaları oyalamak , yatırımcıyı zarar ettirmek için planlı hareketler bunlar!!

  • Mark fuckerberg15 Ekim 2019 06:45

    Vay arkadas adamlar resmen yaptirim adi altinda santaj yapiyorlar