E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMnuchin piyasalara Fed'in faiz artırımlarını sordu---

Mnuchin piyasalara Fed'in faiz artırımlarını sordu

Mnuchin piyasalara Fed'in faiz artırımlarını sordu
28 Kasım 2018 - 14:15 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in tahvil dealerları ve yatırımcılara Fed'in sıkılaştırmasına ilişkin faiz artırımlarını mı yoksa daha hızlı bilanço daraltmayı mı tercih ettiklerini sorduğu belirtildi

Konuya yakın altı kaynağın aktardığı bilgiye göre, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ekim ayında tahvil dealerları ve yatırımcılara özel olarak, Fed'in para politikası sıkılaştırmasını faiz artırarak mı yoksa varlık portföyünü daha hızlı daraltarak mı sağlamasını tercih ettiklerini sordu.

Mnuchin'in sorusu, merkez bankasının güçlü bir ekonomiyi -Fed Başkanı Jerome Powell'ı faiz artırımlarından dolayı sert şekilde eleştiren- ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisini çekmeden aşırı ısınmadan koruma hedefine ulaşmasında bir yöntem önerisi olarak düşünülebilir.

Mnuchin, kaynaklara göre, hükümete tahvil satışlarıyla ilgili olarak çeyreklik bazda tavsiyelerde bulunan Hazine danışma komitesiyle 30 Ekim'de gerçekleştirilen bir toplantıda şu soruyu sordu: Birini seçmek durumunda kalsalar hızlandırılmış bir bilanço küçültmesini mi yoksa daha fazla faiz artırımını mı seçerler?

Kaynaklardan birine göre Mnuchin, söz konusu soruyu tahvil piyasası katılımcılarının iki alternatif hakkında ne düşündüğünü merak ettiği için sordu. İki kaynağa göreyse komite alternatifler arasında ikiye bölündü.

Mnuchin, yatırım fonları ve bankalardan temsilcileri de içeren Hazine Borçlanma Danışma Komitesi (TBAC) ile düzenli olarak gerçekleştirilen çeyreklik toplantıda konuyu gündeme getirdi. TBAC üyeleri arasında Goldman Sachs Group Inc., Citadel LLC ve JPMorgan Chase & Co. yöneticileri de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)