E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüMMCAS: Ortak satışı ---

MMCAS: Ortak satışı

MMCAS: Ortak satışı
23 Temmuz 2012 - 18:21 borsagundem.com

En küçük Vicdansız kardeş Masum Çevik’in satın aldığı şirkette yüklü ortak satışı kararı alındı

Vicdansız kardeşlerin en küçüğü Masum Çevik’in satın aldığı MMCAS (Gentra Lojistik) hisseleri 4 milyon 150 bin lot ortak satışı haberiyle birlikte düşüşe geçti. Haziran ayı sonlarına doğru gelen ortak satışı açıklaması hissedeki düşüşü tetikleyen en önemli faktör olarak gösteriliyor. Bugün de yüzde 7 oranında değer kaybeden hisse 2.93 liradan satılıyor. Ortak satışı kararı alındığında hissenin fiyatı 3.50 lira seviyesindeydi. Geçmişte manipülasyon yaptığı gerekçesiyle SPK tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan oyunculardan biri olan Masum Cevik, hisse satışının yanısıra kısa bir süre önce kurduğu şirketleri de MMCAS’ın içine sokuyor.
MMCAS halka açık bir şirket olduğu için yatırımcılar da otomatik olarak Masum Çevik’in ve Vicdansız kardeşlerin şirketlerine ortak olmuş oluyor. MMCAS’ın yaptığı alımlarda para şirketin kasasından çıkarken Masum Çevik’in cebine giriyor. Yüklü ortak satışında da benzer bir durum söz konusu.
MMCAS’ın yaptığı en önemli alımlardan birisi Vicdansız kardeşlere ait olan ENDEKS GAYRİMENKUL VE MADENCİLİK ENERJİ SAN. TİC. A.Ş. Şirket gayrimenkul, tekstil, gıda, enerji ve madencilik gibi neredeyse her sektörde faaliyet gösteriyor.
Bu şirkette Masum Çevik’e ait olan yüzde 59.94 oranındaki hisselere halka açık MMCAS, 10 milyon 488 bin lira ödeyecek.
Diğer önemli satın alma ise Endeks Türev Yatırım Menkul Değerler AŞ. Kısa bir süre önce lojistik faaliyetlerini sürdüren bir şirket neredeyse her sektörde faaliyet gösteren şirketlere iştirak ediyor. Aracı kuruma ortak olması ise ayrı bir konu. Ve aracı kurumun sadece yüzde 9.95’inin satın alınıyor olması ilginç bir ayrıntı! Neden yüzde 10 değil de yüzde 9.95? Yatırımcılar bu sorunun yanıtını merak ediyor.
Esas faaliyet alanından giderek uzaklaştığı öne sürülen Gentra (MMCAS), artık Hisse alım satımlarıyla anılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 28,50
En Yüksek: 22,00
En Düşük: 22,00
Değişim 6,42 %
FK: 0,00
PD / DD: -87,85
İşlem Hacmi 7.284.755
Toplam Adet: 281.501
Ağırlıklı Ort.: 28,99
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zzz25 Temmuz 2012 11:32

    yapılan yorumları neden yayınlamıyorsunuz?

  • adil 25 Temmuz 2012 00:13

    borsaya açık şirketler 3 kardeş borsada işlem görmeyen tabela şirketleri. 1)Nelermi yapılır borsaya açık şirketlerin içine değersiz şirketler değerinin 10 katına satılır.bunu anlatmışsınız 2)Bir bankacı bulunur yüksek miktarlı krediler komisyon karşılığı alınır sonra bu krediler ödenmez bankacı ortadan kaybolur gider.3)tahtaya mal yazıp kendi üst fiyattan çizmek gibi borsaya açık şirketler kurulan paravan şirketlerce ederinin üzerinde hisse alış satışları ile suni şirket değerleri oluşturulur bu işlemlere küçük yatırımcı tav olur.4)zengin paralı adamlar bulunur bu adamlara şirketlere yabancı yatırımcı yabancı ortak geliyor ordino geliyor diye pazarlama yapılır 3 kardeş makasa aldıklarını ezerler saymakla bitmeyecek para kazanma metodu uygulanabilir küçük yatırımcı bu adamlardan uzak durursa kendini kurtarmış sayılır aksi durumda bu adamların elinden kutuluş yok

  • ....23 Temmuz 2012 22:29

    o var bu var şu var. ama bu adamların kağıdını hala alacak birileri var. bu adamların bir lotunu dahi alan kişiler bu adamların cebine para koyuyor demektir. ama bir laf var istanbulun denizi borsanında kerizi bitmezzzzzz.