E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMKK ve Takasbank'da üst düzey atamalar---

MKK ve Takasbank'da üst düzey atamalar

MKK ve Takasbank'da üst düzey atamalar
01 Mayıs 2019 - 08:47 borsagundem.com

MKK ve Takasbank Genel Müdürlüğü’nde üst düzey atamalar gerçekleşti.

MKK ve Takasbank Genel Müdürlüğü’nde üst düzey atama gerçekleşti. MKK Genel Müdürlüğü’ne Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan atanırken, Takasbank Genel Müdürlüğü’ne ise Vekaleten Gökhan Elibol getirildi.

Ekrem Arıkan Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı (MBA) bölümlerinden mezun olan Arıkan, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İşletme Yönetim ve Organizasyon doktora programına devam etmektedir. 1998’de Microsoft’ta Destek Mühendisi olarak çalışmaya başlayan Arıkan, 1999’da Program Uzmanı, 2000 yılından itibaren ise Microsoft Windows Uluslararası Ürün Geliştirme Grubunda Program Yöneticisi olarak çalışma hayatına devam etti. 2006 yılına kadar Microsoft’ta birçok ürünün geliştirilmesinde ve uluslararası projede görev aldı. 2007’de Fintek Finansal Teknoloji Hizmetleri A.Ş.’de (Ziraat Teknoloji A.Ş.) BT Mimarisi Müdürü olarak çalışmaya başladı. Sonrasında Proje Yönetim Ofisi Müdürü olarak birçok finansal teknoloji projesinin yürütülmesini koordine etti. Ardından BT Güvenlik Müdürü olarak bilgi teknolojileri güvenlik ve risk konularını yönetti. Daha sonra Ziraat Teknoloji’de Kurumsal Gelişim Direktörü olarak atanan Ekrem Arıkan, Bilgi Güvenliği, Kalite ve Risk Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri alanlarını yönetti. 2014 yılından itibaren Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.’de Bilgi Teknolojileri, Müşteri Hizmetleri ve Çağrı Merkezi, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri birimlerinden sorumlu Grup Müdürü olarak görev yaptı. 2015 yılından itibaren yeni kurulan Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.’de (Enerji Borsası) Strateji Geliştirme Direktörlüğü görevini yürüttü. Haziran 2016’dan itibaren Takasbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Gökhan Elibol Kimdir?

1983 Erzincan doğumlu olan Gökhan Elibol, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuş ve halihazırda Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimine devam etmektedir. Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergi Müfettişi olarak iş hayatına başlayan Sn. Elibol, kariyerine BDDK bünyesinde Bankalar Yeminli Murakıbı olarak devam etmiştir. BDDK bünyesinde geçen 10 yıllık görev süresince başta büyük ölçekli mevduat bankaları olmak üzere, mevduat, katılım ve yatırım bankalarında ve birçok finansal kuruluşta risk yönetimi, mali bünye ve finans denetimlerinde bulunmuş, yurtiçi ve yurtdışı birçok organizasyonda Kurumunu temsil etmiş ve mevzuat düzenlemelerinin içerisinde aktif olarak yer almıştır. 2016 yılından bu yana Takas İstanbul bünyesinde piyasalar ve operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık görevinden ayrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika01 Mayıs 2019 18:35

    MKK kayıtları başta hisse senetleri olmak üzere önemli, geçmişte aracı kurumlar hisse senedi sahibinin bilgisi olmadan hisselerini alıp satıyorlardı.